Diyarbakır ve Mardin belediye meclisi toplantıları için inceleme

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabı üzerinden Diyarbakır ve Mardin belediyeleri için müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

Ali Yerlikaya (Fotoğraf: Arşiv)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır ve Mardin belediyelerinin meclis toplantıları hakkında müfettiş görevlendirdi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili olarak sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında "İstiklal Marşı’nın okutulmadığına", Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise "Türk bayrağının kaldırıldığına" ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir."


DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA: ASLI ASTARI YOK

Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Türk bayrağı kaldırıldı” haberlerinin asılsız olduğunu açıkladı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Meclis salonunda bulunan Türk bayrağı kaldırıldı” haberine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Belediyenin sosyal medya hesabında yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Nisan Çarşamba günü başlayan ve 19 Nisan Cuma günü biten ilk meclis toplantısında Türk bayrağının kaldırıldığına dair kimi yayın organından servis edilen haberlerin aslı astarı bulunmadığını kamuoyuyla paylaşmak zorunda kaldığımızı üzülerek belirtmek isteriz. Büyük bir kurgu ve manipülasyonla yanıltıcı bilgi yayıldığının bilinmesini isteriz. Meclis toplantımızda İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde bulunduruldu.”

MARDİN BAŞSAVCILIĞI: RESEN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisi ile ilgili iddialara ilişkin, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Başsavcılık açıklamasında, "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.04.2024 tarihli toplantısında, İstiklal Marşımızın okutulmaması ve saygı duruşunda bulunulmaması olayı ile ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır" denildi. 

(HABER MERKEZİ)