Diyarbakır milletvekillerinden kayyım önergesi

Yeşiller ve Sol Parti Diyarbakır milletvekilleri, kayyımlarla ilgili araştırma önergesi verdi. Önergede, yolsuzlukların araştırılması istendi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Diyarbakır Milletvekilleri Adalet Kaya, Ceylan Akça Cupolo, Halide Türkoğlu, Sevilay Çelenk Özen, Serhat Eren, Cengiz Çandar, Mehmet Kamaç ve Berdan Öztürk, kayyımların yaptıkları yolsuzlukların, tahribatların ve kamuya verdikleri zararların araştırılması için Meclis'e araştırma önergesi verdi.

'MECLİS'İN SORUMLULUĞUNDADIR'

Kayyımların, göreve atandıkları günden itibaren yolsuzluklarla gündeme geldiği ve bu yolsuzlukların kamuoyuna ve Sayıştay raporlarına da yansıdığı belirtilen önergede, "Belediyelere ait arsaları, dükkanları ve taşınmazları değerinden ucuza satma, ihaleye fesat karıştırma, düşük fiyatlı kiralamalar, yüksek özel kalem harcamaları, hukuksuz devirler, belediye kaynaklarıyla seçim çalışması yapma, usulsüz işe alımlar, liyakatsiz atamalar, gider harcamalarını yüksek gösterme kayyımların yarattığı ağır tahribatların yalnızca bir kaçıdır. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır ilçe belediyelerine atanan kayyımların yaptıkları yolsuzlukların, tahribatların ve kamuya verdikleri zararların araştırılması ve bir daha yaşanmaması Meclis'in sorumluluğundadır" ifadeleri kullanıldı.

Kayyımların geldikleri günden itibaren kamu yararını gözetmeyen uygulamaların sıralandığı önergede, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır ilçe belediyelerine atanan kayyımların usulsüz işlem ve kamu yararına aykırı faaliyetlerinin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması önem arz etmektedir" denildi. (DUVAR)