Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde soruşturma

Başhekim Süleyman Öden’in “KBB’ciler parayla ameliyat yapıyor” demeci üzerine, Sağlık Bakanlığı müfettişleri Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

AMİDA HABER - Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Süleyman Öden, “KBB’ciler parayla ameliyat yapıyor, hasta bakmıyor” dedi. Öden'in bu demeci üzerine, Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.

Amida Haber'in aktardığı habere göre, bakanlık iddiaları araştırması için hastaneye müfettiş gönderdi.

 

Müfettişler, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan Kulak Burun Boğaz (KBB) ameliyatlarını mercek altına aldı. Ameliyat belgelerinin tek tek incelendiği öğrenildi. Müfettişlerin hem KBB’ci hem de Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Öden’in ifadesine başvurması bekleniyor. Müfettişlerin hazırladığı rapordan sonra, soruşturma başlatılıp başlatılmayacağına karar verilecek.

HEKİMLER: MALZEME YOK, NEYLE AMELİYAT YAPALIM

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir süre önce KBB’ye randevu bulunamaması üzerine başhekim ile KBB hekimleri arasındaki gerginlik basına yansımıştı. KBB hekimleri, usulsüz görevlendirmeler ve malzeme yokluğu nedeni ile ameliyat yapamadıklarını öne sürerken, Başhekim Öden ise, “Sadece burun estetiği yapıp para kazanıyorlar. Normal ameliyatları yapmıyorlar” iddiasında bulunmuştu.