Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden Ümit Özdağ'a 'Şeyh Sait' yanıtı

Diyarbakır Belediyesi, "Şeyh Sait Bulvarı" ismine tepki gösteren Ümit Özdağ'a yanıt verdi: "12-13 yıl önce DBP'li belediye Şeyh Sait Bulvarı adını verdi. Kayyımın verdiği bir karar değil."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki bir bulvara Şeyh Said isminin verilmesini nedeniyle belediyeyi yöneten kayyım valiyi eleştiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a "12-13 yıl önce DBP'li belediye Şeyh Sait Bulvarı adını verdi. Kayyımın verdiği bir karar değil.  Gereksiz bir tartışma. Biz isme değil, hizmete bakıyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dün sosyal medya hesabından "Şehrimizin trafik akışını büyük ölçüde rahatlatacak yeni çevre yolumuzla Diyarbakır'ımıza değer katıyoruz. Silvan yolunu Elazığ yoluna bağlayacak 12 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki Şeyh Sait Bulvarı'nın yapım çalışmalarına başladık" açıklamasını yaptı ve çalışmalardan fotoğraflar paylaştı. 

Paylaşıma tepki gösteren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Diyarbakır belediyesine kayyum atanmıştı. Vali aynı zamanda belediye başkanı. Şimdi kayyum vali Diyarbakır’da Şeyh Sait Bulvarı inşa ediyor. Hangi devlet kendisine karşı isyan etmiş, yüzlerce subayı, askeri ve sivil memuru katletmiş ve sonunda idama mahkum edilen bir vatan haininin ismini asıldığı şehirde inşa ettiği bulvara verir? Madem Şeyh Sait bulvarı yapacaktınız neden kayyum atadınız? HDP de yapardı Şeyh Sait bulvarını. Siz yapmaya devam edin. Biz zamanı gelince o bulvarın adını Diyarbakır’ın yiğit evladı Ziya Gökalp’in adını vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Amida Haber'e konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yetkilisi, Ümit Özdağ'ın sözlerine yanıt verdi.

Bulvara Şeyh Said isminin daha önce verildiğini söyleyen yetkili, "12-13 yıl önce DBP'li belediye Şeyh Sait Bulvarı adını verdi, biz değil. Büyükşehir olarak mevcut bulvarın devamını yapıyoruz. Gereksiz bir tartışma. Kayyımın verdiği bir karar değil. Resmileşmiş bir yolun devamını yapıyoruz. Bütün Diyarbakır o şekilde biliyor. Biz isme değil, hizmete bakıyoruz" dedi.

"Diyarbakır trafiğini rahatlatan bir yol yapıyoruz" diyen yetkili, "Elazığ Bulvarı’nı Silvan Yolu’na bağlayacak bir proje. Biz vatandaşımıza hizmet etmenin gayreti içindeyiz. Onun dışındaki konular bizi bağlamaz. Biz hizmet yönüne bakıyoruz, siyasi polemiklere girmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)