Diyarbakır, Amedspor için buluştu

Sivil toplum örgütü ve oda temsilcileri Amedspor'a destek için bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve iş insanları, Amedspor’a destek açıklamasında bulunmak için basın ile kahvaltı programında bir araya geldi. Soma maçına saatler kala bir araya gelen oda ve dernek temsilcileri, Amedspor’un yanında olduklarını, maddi ve manevi desteği eksik etmeyeceklerini duyurdu.

Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, Amedspor Kulübü Başkanı Aziz Elaldı, OSB Başkanı Mustafa Fidan, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan ve STK temsilcileri katıldı.

'AMEDSPOR HALKININ YANINDA DURUYOR'

Amedspor’un diğer takımlar gibi destek almadığını, sadece gönüllülerin desteği ile ayakta durduğunu ifade eden Amedspor Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Burç Baysal, takımın arkasında birçok gönüllü ve güçlü birleşenler olduğunu söyledi.

Diyarbakır Tabipler Odası Başkanı Elif Turan, Amedspor'un taraftar yasaklarıyla karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, Amedspor'un sadece futbol takımı olmadığını, yeri geldiğinde bir STK gibi halkının yanında yer aldığını vurguladı.

MEHMET KAYA: MAÇLARA GİDİN

DTSO Başkanı Mehmet Kaya ise şunları söyledi: “Bu kulüp ve takım tüm halkın ve kentin takımıdır. Aziz başkanın ve takımın arkasındayız. Son dönemde kamuoyuna yansıyan kirli işlerin döndüğü futbol camiasını gördük. Amedspor’un en güzel, ayırt edici özelliği de diğer takımlar gibi bu tarz işlerde yer almadan, sadece kentin dinamiklerinin desteğiyle ayakta durduğunu bir kez daha gördük."

Maddi ve manevi anlamda Amedspor’un yanında olduklarını göstermek için bir araya geldiklerini söyleyen Kaya, taraftara da ‘maça gidin’ çağrısında bulundu.

'AMEDSPOR TEMSİL ETTİĞİ KİMLİKTEN DOLAYI AYRIMCILIĞA UĞRADI'

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ise, Amedspor'un kentinin yarattığı destekle ayakta duran bir takım olduğuna dikkat çekti. Eren, "Amedspor kentin gücü ve kendi mücadelesiyle buralara kadar geldi. Amedspor’un gittiği her kentte sırf Amedspor’un temsil ettiği kimlikten dolayı ayrımcılığa uğrayarak güvenlik gerekçesiyle taraftar yasağı getirildi. O kentlerin güvenlik kurumlarına sesleniyorum. Amedspor'a karşı bu tutumunuzdan vazgeçin. Amedspor’un sebep olduğu tek bir facia yokken tam tersine gittiği bazı yerlerde mağdur olan ve yine de mücadele eden takımdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından söz alan Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, toplantıya katılanlara teşekkür etti ve "Desteğinizin hakkını vererek, güzel bir son ile taçlandıracağız" dedi.

AMEDSPOR 5 HAFTADIR KAZANAMADI

5 Kasım’da kendi sahasında 1-0 kazandığı Etimesgut Belediyespor maçından bu yana son 1.5 ayda oynadığı 5’i lig ve 1’i kupa olmak üzere 6 resmi maçta galip gelemeyen Amedspor, bugün Diyarbakır Stadı’nda Somaspor’la karşılaşıyor. Amedspor, kazanıp çıkışa geçmek istiyor. Amedspor'un lider Kastamonuspor ile arasındaki puan farkı 7'ye çıktı.

Etiketler amedspor diyarbakır