Diyarbakır 4 yıl sonra kitap fuarına hazırlanıyor

Diyarbakır Kitap Fuarı 4 yıl aradan sonra yeniden başlıyor. Fuar, bu yıl 16-24 Aralık tarihinde gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Eylül Fuarcılık işbirliğinde 16-24 Aralık 2023 tarihlerinde Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan Diyarbakır Kitap Fuarı’nın lansmanı gerçekleştirildi. 
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinde yapılan lansmana DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Engin Yeşil, Eylül Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır, Kitap Fuarı Danışma Kurulu Koordinatörü ve Koordinatörde yer alan yazarlar katıldı.

'KİTAP FUARI ŞENLİK HAVASINDA GEÇİYOR'

Burada konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, "4 yıl aradan sonra yapılan kitap fuarı için bir araya gelmek bizim için mutluluk verici" diyerek, şunları söyledi: "Son dönemde kitap üreticilerinin yaşadığı sorunlar, pandemi ve lojistik gibi sıkıntılardan kaynaklı kitap fuarlarının yapılmasına engel oldu. Kitap fuarı 9 gün sürecek. Kitap fuarı şenlik havasında geçiyor. Rekor seviyede bir katılımın olacağını düşünüyoruz. Kitap fuarı için Diyarbakır'da yazarlarımızın içerisinde yer aldığı danışma kurulu kuruldu."

'AMACIMIZ YAZAR VE OKUYUCUYU BİRLEŞTİRMEK'

Fuar hakkında konuşan Eylül Fuarcılık Başkanı Remzi Çayır, "Güzel bir fuar olacağına inanıyoruz. Birçok şehirde kitap fuarı düzenlemeye devam ediyoruz. Amacımız yazar ve okuyucuyu birleştirmek. Burada kitap fuarı düzenlemeyi istemiştik. Burada bir komite kuruldu. Bu komitenin yanı sıra herkesin birlik beraberlik içerisinde olduğu bir fuar düzenleyeceğiz. Bizlere düşen iş 16-24 Aralık tarihleri arasında bu fuarı en iyi şekilde düzenlemektir. Yeter ki barış ve kardeşlik içerisinde bunu düzenleyelim" dedi.

'HEYECAN VERİCİ BİR FUAR OLACAK'

Kitap Fuarı Danışma Kurulu Koordinatörü Yazar Şeyhmus Diken ise basından bu fuar için yoğun destek beklediğini vurgulayarak, "Biliyorsunuz kitap fuarları sadece kitap fuarları değildir. Kitap fuarları tüm fuarların içerisinde yer aldığı bir fuar türüdür. Kitap fuarının tüm kesimlere hitap ettiğini söylemek isteriz. Yürütme kurulunda Kürtçe kitaplar basan 10 yayınevi bulunuyor. Bu kurul Mezopotamya Fuarcılık ve Eylül Fuarcılık ile görev alacak. Ayrıca kitap fuarlarının belirleyici bir noktası var. Diyarbakır Kitap Fuarı heyecan verici bir fuar olacak. Bunu şimdiden söylüyorum. Fuarın başlangıç haftası itibari ile bir şekilde basının çaba göstermesini rica ediyoruz" diye konuştu.