Diyanet-Sen: Hutbeler bölge illerinde Kürtçe okutulmalı

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Yılmaz, bölgede Türkçe bilmeyen birçok kişinin bulunduğunu vurgulayarak, “Bölgemizde Kurmanci ve Zazaca hutbe okutulması çok daha uygundur” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Diyanet işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışma kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cuma ve Bayram hutbeleri 8 farklı dil seçeneği ile e-Devlet Kapısı’nda yer alacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıkladığı dil seçenekleri arasında Türkçe, Arapça, Almanca, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca ve Rusça yer aldı.

Ancak söz konusu 8 dilin içerisinde milyonlarca kişinin konuştuğu Kürtçenin yer almaması tepki çekti. Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yılmaz, Kürt kentlerinde hutbelerin Kürtçenin Kurmanci ve Zazaki lehçelerinde okutulmasını istedi.

Rûdaw’a konuşan Yılmaz, “Bölgemizde bir çok yerde Türkçe bilmeyen çok sayıda Kurmanc ve Zaza var. O zaman bu bölgelerde Kurmanci ve Zazaki hutbe okutulması çok daha uygundur. Çünkü Türkçe bilmeyen çok sayıda insan var” dedi. (HABER MERKEZİ)