Diyanet 3500 liraya seccade satmaya başladı

Türkiye Diyanet Vakfı'nın internet sitesinde satışı yapılan en ucuz ürün 1050 lira. 2100 liraya tesbih, 3 bin 500 liraya seccade satılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanlığı, resmi internet sitesi üzerinden seccade, tesbih ve sürahi gibi ürünlerin satışına başladı. Fiyatlar ise el yakıyor. 

Seccadeler, Türkiye Diyanet Vakfı'nın internet sitesinde 3 bin 500 TL'den satılıyor. 2 bin 100 liraya kehribar tesbih, 2400 liraya Çeşmi Bülbül İbrik ve 6 bardak da satışa sunulan ürünler arasında. Beykoz Cami Ayasofya objesine de bin 200 lira fiyat konuldu.
.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) internet sitesi üzerinden satılan 3 bin 500 TL'lik ‘Madalyon Kırmızı Uşak Halı Seccade' kırmızı, krem, lacivert ve mavi olmak üzere dört farklı renkte sunuluyor. Seccadelerin stokta olmaması halinde ortalama 30-40 günde yeni dokuma yapılarak satılacağı da belirtiliyor. Seccadeler için “Madalyonlu Uşak halıları, 16. yüzyıl içerisinde üretilmiştir. Uşak halılarındaki çok çeşitli zengin madalyon tipleri Türk ustaların hâkimiyet gücünü belli eder. Seccadeler ya da diğer ismiyle mihraplı halılar, kutsal mekan anlamıyla yüklüdür” ifadeleri yer aldı.