Disney'in yeni animasyon filmine sansür: Türkiye'de yayınlanmayacak

Disney'in yeni animasyon filmi "Strange World", LGBTIQ+ öğeler barındırması nedeniyle Türkiye de dahil olmak üzere 15 ülkede yayınlanmayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- "The Lion King", "Toy Story", "Monsters, Inc.", "Frankenweenie" gibi animasyon filmleriyle tanınan Disney, yeni animasyon filmi "Strange World"ü Türkiye dahil 15 ülkede yayınlamama kararı aldı. Yasak kararının filmde eşcinsel bir karakter yer aldığı için alındığı belirtildi. 

Webtekno'nun aktardığı habere göre, filmin kırpılmasının talep edileceği düşünülen ülkelerde filmi yayınlamama kararı alan Disney yetkilileri, “Hizmet sunduğumuz ülkelerde anlatmak istediğimiz hikâyeleri orijinal şekilleriyle sunmak istiyoruz. Her ülke için filmleri değiştirmek ya da kesmek adaletsiz olacağı için bazı içerikleri bazı ülkelerde gösterime sokamıyoruz” dedi.

Film tüm Orta Doğu ülkeleri, Endonezya, Çin, Pakistan, Vietnam, Tanzanya, Uganda, Kenya, Nijerya, Gana, Maldivler, Nepal ve Bangladeş’te yayınlanmayacak. Bu karardan önce 100 milyon doların üzerinde gişe bekleyen filmin beklentileri 21 ila 29 milyon dolara düştü. 

Geçen yıl Steven Spielberg’ün yönettiği müzikal film “Batı Yakası’nın Hikâyesi”, Netflix’in yeni filmi “Şimdiki Aklım Olsaydı” ve Disney’in animasyonu "Luca" da Türkiye'de yasaklanmıştı.