Disney+'ın 'uygun fiyatlı' seçeneğinin detayları belli olmaya başladı: Kaç dakika reklam gösterilecek?

Disney Plus'ın reklamlı seçeneğinde  4 dakikalık reklamlar gösterilecek. Platform, çocuk profiliyle kullanıldığında ise reklam olmayacak.

The Mandalorian dizisi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de yayın hayatına başlamaya hazırlanan Disney Plus'ın reklamlı paketleriyle ilgili ilk bilgiler açıklandı. Disney Plus'ın reklamlı paketleri, 1 saat ve daha kısa süren içerikler için 4 dakikalık reklamlar gösterecek.

Ranini Tv'nin aktardığı habere göre, reklamlı paket, 2022'nin sonlarına doğru ABD'de, 2023'te ise uluslararası alanda üyelere sunulacak. Wall Street Journal'ın haberine göre, bir saatlik programda 4 dakika ya da daha az süreli reklam olacak. Açıklanan reklam yayın süresi, hali hazırda reklamlı paketleri olan Hulu ve Peacock'tan az iken HBO Max'e ise yakın.

Disney Plus yetkilileri tarafından The Wall Street Journal'a yapılan açıklamalarda, kullanıcıya gösterilecek reklamların detaylarına da yer verildi. Açıklamalara göre Disney, alkol ya da politik alanda reklam kabul etmeyeceğini ve rakip platformların içeriklerine dair reklamlara yer verilmeyeceğini belirtti.

ÇOCUK PROFİLLERİNDE REKLAM OLMAYACAK

Disney Plus, çocuk profillerinde ise hiç reklam göstermeyecek. Ayrıca, çocuk profillerinden hiçbir verinin toplanmayacağı da platform tarafından duyuruldu. 

14 Haziran’da Türkiye'de yayına başlayacak Disney+, üyelik ücretini aylık 34,99 TL ya da yıllık 349,90 TL olarak belirledi. Ancak şu an için Disney Plus'ın reklamlı paket fiyatları açıklanmadı.