Disney'de cinsiyetsiz kıyafet dönemi

Disney, tema parklarındaki kıyafet kurallarını değiştirdi: Tema park çalışanları cinsiyetsiz kıyafetler giyebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Disney, tema parklarındaki çalışanlarının uymasını istediği kıyafet kurallarını değiştirdi. Tema parkları başkanı Josh D'Amaro, şirketin internet sitesi üzerinden bir açıklama yaparak, çalışanların kişiliklerini ifade edebilmek için daha fazla seçeneğe sahip olmasını istediklerini ifade etti. 

Independent Türkçe'nin haberine göre, tema parklarındaki çalışanları için uyguladığı sıkı kıyafet ve görünüm kurallarıyla bilinen Disney'in değiştirdiği kıyafet kurallarında çalışanların kadın ve erkek tanımlarıyla sınırlandırılmayan, cinsiyetsiz kıyafet, saç kesimi ve mücevherlerle parklarda görev yapabilmesi planlanıyor. Ayrıca çalışanların vücudundaki dövmeleri gösteren kıyafetler giymelerine de izin verilecek.

'ÇALIŞANLARIN İŞLERİNE AİT OLDUKLARINI HİSSETMELERİNİ AMAÇLIYORUZ'

D'Amaro açıklamasında, getirilen esnekliklerin çalışanlarla ziyaretçiler arasında daha zengin, şahsi ve ilgi çekici bir ilişki kurulmasını sağlayacağını belirtti.

Disney, ilk tema parkın açıldığı 1955'ten 2012'ye kadar uygulanan kurallar kapsamında erkek çalışanların sakal bırakmasına izin verilmiyordu. "Dünya değişiyor, biz de buna ayak uyduracağız" ifadelerini kullanan D'Amaro, çalışanların tema parklardaki işlerine ait olduklarını hissetmelerini amaçladıklarını da söyledi.