Disney, 'The Spiderwick Chronicles' dizisini iptal etti

Çekimleri tamamlanan çocuk fantastik kitap serisi 'The Spiderwick Chronicles’ın dizisi, Disney tarafından iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Disney, 'The Spiderwick Chronicles’ın live-action dizisini, bir süredir devam eden ekonomik sıkıntıları nedeniyle iptal etti. Yapımı tamamlanan 6 bölümlük dizi şimdi kendine yeni bir yayın platformu arıyor. 

Kayıp Rıhtım'ın haberine göre, oyuncu kadrosunda Jack Dylan Grazer, Lyon Daniels ve Noah Cotrell gibi isimleri barındıran dizi; ikiz kardeşler Jared ve Simon ile kız kardeşleri Mallory ve anneleri Helen’den oluşan Grace ailesi etrafında dönüyor. Ailenin Michigan'da bulunan atalarının evine taşındıktan sonra başlarına gelenler anlatılıyor. 

'İÇERİK PORTFÖYÜ GÖZDEN GEÇİRİLECEK'

Disney+, geçen mayıs ayında toplu olarak onlarca içeriği yayın kütüphanesinden kaldırma kararı almış ve CFO Christine McCarthy, içerik portföyünü gözden geçirerek stratejik değişikliklere gideceklerini açıklamıştı. Bu doğrultuda Disney+ ve Hulu platformlarından birçok orijinal içerik kaldırıldı. Ayrıca şirket, içerik harcamalarından 3 milyar dolar tutarında bir kesinti yapacağını da duyurmuştu.

Şirketin CEO'su Bob Iger, şirketin ekonomik tablosunun düzeltilmesi amacıyla platforma zam yapılacağını ve şifre paylaşımının kaldırılacağını açıklamıştı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)