DİSK'li yöneticiyle tartışan işçilerin temsilcilikleri düşürüldü iddiası

DİSK Genel İş'te işyeri temsilcisi olarak görevlerini yürüten iki İzmir Büyükşehir Belediyesi işçisinin, Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile tartışıp temsilciliklerinin düşürüldüğü öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Türkiye genelinde “Geçinemiyoruz” eylemleri sürerken, DİSK Ege Bölge Temsilciliği ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. DİSK Genel İş 2 No'lu Şube'de işyeri temsilcisi olarak görevlerini yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileri Garip Karatay ve Yücel Karatay ile DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı arasında tartışma yaşandığı öne sürüldü. Ege Bölge Temsilcisi Sarı'nın işçileri tehdit ettiği ve temsilciliklerini düşürerek disiplin kuruluna sevk ettiği iddia edildi. Konu ile ilgili işçiler de kişisel hesaplarından açıklama yaptı.

Umut Sen'in resmi internet sitesinde yer alan habere göre; DİSK tarafından başlatılan “Geçinemiyoruz”, “Vergide Adalet” adlı merkezi kampanya ile ilgili basın açıklaması yapıldı. Açıklamadan sonra, 15 işyeri temsilcisinin güvenlik işçileri için açılacak Genel-İş İzmir 9 No’lu Şube ile ilgili istişare toplantısı sırasında DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, işçilerin yanına geldi.

Sarı'nın, şubenin demokratik teamüller göz önüne alınarak oluşturulması, işyeri temsilcileri ve tüm üyeleri kapsayan bir biçimde yönetimin oluşturulması gerektiğine dair Garip Karatay ve Yücel Karatay'ın yapmış olduğu öneriye sinirlendiği belirtildi.

İşçilere yönelik, “Sizden mi öğreneceğim ne yapılacağını, DİSK’in 58 yıllık tarihini siz mi değiştireceksiniz?’’ ifadelerini kullandığı iddia edilen Sarı'nın, daha sonra Karatay'a yönelerek tartışmayı kişisel bir noktaya taşıdığı belirtildi. Anlatımlara göre Karatay'ı “Seninle görüşeceğiz” diyerek tehdit eden Sarı, seçilmiş temsilciye de 'haddini bildireceğini' söyledi. Sarı'nın daha sonra DİSK/Genel-İş 2 No’lu Şube yönetimine karar aldırarak işçilerin temsilciliklerini düşürdüğü ve akabinde işçileri disiplin kuruluna sevk ettirdiği de iddia edildi.

Yine söz konusu haberde işçilerden Karatay ise yaşananlardan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve tüm DİSK yönetiminin haberdar olduğunun altını çizdi.

'FİZİKİ MÜDAHALEM, AHLAKSIZLIĞIM, TERBİYESİZLİĞİM OLMADI'

Gazete Duvar'a konuşan özel güvenlik emekçisi Karatay, olay esnasında 15 temsilcinin de orada bulunduğunu ve hepsinin yaşananlara şahit olduğunu söyledi. Karatay yaşanan olayı ise şu sözlerle anlattı;

“Biz kendisini çağırıp herhangi bir şey de sormadık, kendisi geldi. Fikirlerimizi söyleyene kadar normal bir konuşma havasında geçiyordu. Yeni şube açılacaktı, atama yapılacaktı. Biz de atamalara karşı olduğumuzu söyledik. Atama yapılmasını istemediğimizi söyledik. 3 bin emekçinin iradesini almış 26 temsilci arkadaşın içerisinden seçim yapılmasını istedik. Daha demokratik olacağını söyledik. Daha sonra ortalık gerildi. Agresif cümleler kullanıldı, 'Seninle görüşeceğiz' diye tehdit etti. Orada benim herhangi bir fiziki müdahalem, ahlaksızlığım, terbiyesizliğim olmadı. Fikirlerimi ve düşüncelerimi söyledim. Daha sonra savunmam bile alınmadan temsilciliğim düşürüldü. Ardından disipline sevk edildim. Büyük ihtimalle kınama cezası çıkacak ve yeni açılacak 9 No'lu Şube'nin yönetim kurulunda hiçbir şekilde aday olmamam sağlanacak”

EGE BÖLGE TEMSİLCİSİ SARI: HAYATIM BOYUNCA İNSANLARA HAKARET ETMEDİM

Hakkındaki iddialara ilişkin ulaştığımız DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, kimseyi görevden alma yetkisi bulunmadığını ve kimseye de hakaret etmediğini söyledi.

Sarı, “Sendikanın iç disiplini var. Ben kimseyi görevden almadım. Konuya çok değinmek istemiyorum. Arkadaşlar kendi iç hukukunda saygısızlık yapmışsa her kurumda olduğu gibi disiplin kurulu işleyiş göstermiştir. Beni hedef almışlarsa da alabilirler ama arkadaşlar kanıtlamakla yükümlüdür. Çünkü ben hayatım boyunca insanlara hakaret etmedim. Verdiğim tek mücadele sınıf mücadelesidir. AKP'nin yaptığı her şeye karşı omuz omuz sokakta olmaktır. Benim kimseyi görevden alma yetkim yok. Kurullar görevden alırsa alır. Sendikanın kendi disiplin kurulları işler” diye konuştu. (DUVAR)

 

Etiketler DİSK İZMİR