DİSK-AR'dan yeni kitap: Türkiye'de Emeğin Durumu

DİSK-AR, Türkiye'de Emeğin Durumu-Emek Araştırmaları (2020-2023) kitabını yayımladı. Kitap, DİSK-AR'ın 2020-2023 yılları arasında gerçekleştirdiği araştırma çalışmalarının bir bölümünü kapsıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DİSK-AR tarafından hazırlanan Türkiye'de Emeğin Durumu-Emek Araştırmaları (2020-2023) yayımlandı. 9-11 Şubat 2024 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen DİSK 17. Genel Kurulu kapsamında hazırlanan ve hem fiziki hem dijital olarak basılan kitap, çevrimiçi (online) olarak erişime açıldı.

Kitap, DİSK Araştırma Merkezi'nin (DİSK-AR) 2020-2023 yılları arasında gerçekleştirdiği araştırma çalışmalarının bir bölümünü kapsıyor. İlki Eylül 2019'da yayımlanan Emek Araştırmaları 2016-2019 kitabı bu dönemde yapılan araştırma çalışmalarından oluşmuştu. Emek Araştırmaları kitabının ikincisi ise DİSK-AR'ın her ay düzenli yayımladığı ve gelenekselleşen araştırma bültenlerinin ve raporlarının yanı sıra çalışma hayatının güncel konularını öne çıkaran tematik araştırmalara yer veriyor.

Çeşitli tematik başlıklar altında emeğin durumunu ele alan kitapta asgari ücret, gelir dağılımı ve bölüşümü, işsizlik sigortası fonu, işçi sağlığı ve iş güvenliği, sendikalaşma, vergi, emeklilerin durumu, enflasyon, işsizlik ve istihdamın görünümü, kıdem tazminatı, özelleştirme ve Covid-19 salgını ile ilgili bölümlere yer veriliyor. Kitaptaki tematik başlıklar, çalışma hayatının güncel sorunlarından oluşuyor.

Prof. Dr. Aziz Çelik editörlüğünde hazırlanan kitabın araştırma çalışmaları DİSK-AR uzmanları Deniz Beyazbulut ve Zeynep Kandaz tarafından yürütüldü. Araştırmanın kapak tasarımı İnan Dağdelen tarafından yapıldı.

E-kitaba buradan ulaşılabilir. Kitabın fiziki baskısına erişmek isteyenler bizzat DİSK Genel Merkezi'nden veya [email protected] adresinden talep ederek kitabı ücretsiz olarak edinebilirler.

(HABER MERKEZİ)