DİSK Ankara'ya yürüyor: Özgür Özel korteje katıldı

DİSK'in ‘gelirde, vergide, ülkede adalet’ talebiyle başlattığı yürüyüş Ankara'ya ulaştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP milletvekilleri de yürüyüşte.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) İstanbul’da başlayan “Gelirde Adalet Vergide Adalet” yürüyüşü Ankara’ya ulaştı.

Son etabı Ulus Meydanı’na doğru yapılan yürüyüşe DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu başkanlık ediyor.

DİSK Korteji, Ulus Meydanı’na ilerlerken Sıhhiye’deki Opera binası önünde CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP ve HEDEP milletvekilleri de yürüyüşe katıldı.

ÖZEL: SOKAKTAYSA SOKAKTA, GREVDEYSE GREVDE YANINIZDA OLACAĞIZ

Ulus Meydanı’nda sonlanan yürüyüşte ilk sözü alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Aldığımız ekmekten, içtiğimiz sudan, çocuk bezinden, elektrikten vergi alınıyor” ifadesini kullandı. Sermayeden alınan verginin 10 katının yoksullardan, emekçilerden alındığını belirten Özel, “Bu adaletsiz vergi düzenine itiraz ediyoruz” dedi.

“Bütün haklı taleplerinizde, sokaktaysa sokakta, meydandaysa meydanda, grevdeyse grevde yanınızda olacağız” diyen Özel, işçilere destek sözü vererek konuşmasını “Bu daha başlangıç, hep birlikte mücadele edeceğiz. Hep birlikte kazanacağız” diye bitirdi.

HEDEP’Lİ AKIN: ADALETSİZLİĞE KARŞI YAN YANA DURMALIYIZ

Mitingde söz alan HEDEP Eş Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Akın da, “Sizlerin mücadelesi bizler için takdire şayandır. Bu mücadelede öncülük yapan arkadaşlarımızı kutluyoruz. Ama yetmez. Tüm meslek örgütlerinin bu adaletsiz sistem karşısında yan yana olması gerekiyor. Biz bu mücadelede her zaman sizlerin yanındayız” diye konuştu.

‘BU YOLDA YALNIZ YÜRÜMEDİK’

İstanbul’da başlayıp Ankara’da son bulan “Gelirde Adalet Vergide Adalet” yürüyüşüne öncülük eden DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da mitingde söz alarak “Yola çıkarken, ‘Yalnız yürümeyeceğiz. Bu hayat pahalılığı ve vergi adaletsizliği cenderesinde hayatta kalmaya çalışan milyonların adımları bizimle olacak’ dedik. ‘Milyonların yüreği bizimle atacak’ dedik. Gerçekten de yürüyüşümüz her bir adımda büyüdü” ifadelerini kullandı.

‘İŞÇİLER YÜRÜRSE KARANLIKLAR DAĞILIR’

“DİSK yürürse, işçiler yürürse bütün karanlıklar dağılır, yolumuz aydınlanır, memleketin geleceği aydınlanır” diyen Çerkezoğlu, iki yıldır gelirde ve vergide adalet mücadelesi verdiklerini ifade etti. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında çıkardıkları sesin duyulmak istenmediğini kaydeden Çerkezoğlu, “Yoksullaşmamıza neden olanlar bu meydanı görsünler. İşçi sınıfının adalet talebini getirdik bu meydana” dedi.

'TARİHİN EN BÜYÜK BÖLÜŞÜM KRİZİ'

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına tarihin en büyük bölüşüm krizi ile girildiğini belirten Çerkezoğlu, “Yaşadığımız bu tablo tesadüf değil. Bu ülkeyi ‘aşırı yoksulluk ve açlık sınırında kişi bulunmamaktadır’ diyen halktan kopuk bir zihniyet yönetiyor” dedi.

Çerkezoğlu, dünyanın en adaletsiz vergi sisteminin Türkiye’de olduğunu belirterek “Zenginden, şirketlerden, patronlardan vergi alamayan siyasi iktidar bütün vergi yükünü işçinin, emekçinin sırtına yüklüyor” ifadelerini kullandı.

‘HAZIRLADIĞIMIZ KANUN TEKLİFİNİ OY BİRLİĞİ İLE GEÇİRİN’

Çerkezoğlu, adil bir vergi sistemi için hazırladıkları kanun teklifini tüm siyasi partilerle paylaştıklarını kaydederek “Bu kanun teklifinin Meclis’ten geçmesi için Ulus Meydanı’ndan sesleniyoruz. Bu kanun teklifini oy birliği ile geçirin” çağrısında bulundu.

‘MALİYE BAKANI RANDEVU TALEBİMİZE YANIT VERMEDİ’

Milyonların vergide adalet talebini iletmek için Hazine ve Maliye Bakanı’ndan randevu istediklerini ama cevap alamadıklarını anlatan Çerkezoğlu, “Demek ki Sayın Bakan’ın işçilere söyleyecek lafı yok. Gözü kulağı İngiltere’de, dünyanın dört bir tarafındaki zenginlerde olanların işçilere söyleyecek sözü yok” ifadelerini kullandı.

‘ÜLKEDE ADALET İÇİN DE MÜCADELE EDECEĞİZ’

Çerkezoğlu, mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade ederek “Demokrasi, adalet işçinin ekmeğidir. Bu ülkede adalet için de mücadele veriyoruz. Anayasa’nın ayaklar altına alındığı bir ülkede adalet için de mücadele edeceğiz” dedi. (DUVAR)