DİSK 55'inci yılını kutluyor: Ülke büyüyorsa hakkımızı vereceksiniz

DİSK'in 55. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen etkinlikte konuşan Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, "And olsun hakkımızı alacağız. Demokrasi ve adalet için ayağa kalkıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DİSK'in 55. kuruluş yıldönümü dolayısıyla İstanbul'da bugün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda etkinlik düzenlendi. Sunuculuğunu Öykü Serter’in yaptığı etkinlikte Mercan Selçuk Dans Topluluğu ile başladı. Etkinlik Mazlum Çimen ile Mor ve Ötesi ile de devam edecek.

'55'inci yıl: Birlik, mücadele, dayanışma' pankartı asılan salonda, DİSK tarihine dair sinevizyon gösterimi yapıldı.

'BU FİDAN 55 YILLIK BİR ÇINARA DÖNÜŞTÜ'

55'inci kuruluş yıldönümünde düzenlenen etkinlikte konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK'in tarihi yoksul emekçilerin tarihi olduğunu söyledi. Çerkezoğlu sözlerine şöyle devam etti: "DİSK'in tarihi, kendi kaderini eline almak için böyle gitmez diye ayağa kalkanların tarihidir. Bu bütün dünyada yazılmaya devam ediliyor. 55 yıl önce İstanbul Valiliğine DİSK'in kuruluş için verilen dikekçe, bir irade beyanıydı. DİSK'in kuruluşları ile birlikte işçiler kaderini eline aldılar. Bu yüzden DİSK'i kapatmak istediler. 1 Mayısı kana buladılar. Kemal Türkeri katlettiler. Sonra generalleriyle geldiler. Bu fidan 55 yıllık bir çınara dönüştü. DİSK 55 yıldır bütün Türkiye işçi sınıfının hakkını savunuyor, müdahale ediyor."

'ÜLKE BÜYÜYORSA HAKKIMIZI VERECEKSİNİZ'

"Bugün Türkiye ve dünya 55 yıl öncesine göre daha adaletsiz" diyen Çerkezoğlu, "İşçi sınıfının kazanımını yok etmek için darbeler oldu. Kapitalizm ve piyasayı, işçi sınıfı ve dünyaya sadece felaket getirdi. DİSK olarak bugün hedefimiz, görevimiz üretenlerin yöneten olarak tepeden tırnağa yeniden kurmaktır. Bu memleket bizim. Hep birlikte ayağa kalkıyoruz. Asgari ücreti güncelleyin diyoruz. Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz. Memleket büyüyorsa hakkımızı vereceksiniz. And olsun hakkımızı alacağız. Demokrasi olmadan emeğin hakları olmaz. Demokrasi ve adalet için ayağa kalkıyoruz. Bu karanlık zulüm günlerinde bir çıkış arıyorsak bu Türkiye işçi sınıfının eseri olacak. Ülkemizin aydınlık geleceği bizim ellerinizdedir. Hayatın pahalı emeğin ucuz olan bu düzene karşı ayağa kalkıyoruz. Biz kazanacağız" dedi.