Dışişleri Bakanı Tajani, Berlusconi'nin partisinin yeni lideri oldu

İtalya'nın eski başbakanı Berlusconi'nin 29 yıl önce kurduğu Forza Italia partisinin liderliğine Berlusconi'nin ölümünün ardından Dışişleri Bakanı Tajani seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın Milano kentinde 12 Haziran'da hayatını kaybeden eski başbakan Silvio Berlusconi'nin partisi Forza Italia'nın yeni lideri belli oldu. Giorgia Meloni liderliğindeki koalisyon hükümetinin Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, partinin yeni başkanı seçildi.

Reuters'ın haberine göre, Berlusconi'nin 29 yıl önce kurduğu muhafazakar Forza Italia'nın ulusal konseyi bugün toplandı. 69 yaşındaki bakan, oybirliğiyle partinin yeni lideri oldu.

'MERKEZ SAĞIN MERKEZİ OLMAK İSTİYORUZ'

Daha önce Avrupa Parlamentosu Başkanı olarak da görev yapan İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, başkent Roma'da partisinin ulusal, Avrupa ve yerel temsilcileriyle bir araya geldiği etkinlikte bir konuşma yaptı. Tajani, eski başbakan Berlusconi'ye işaret ederek, "Neredeyse imkansız bir mirası devralıyorum. Silvio Berlusconi'nin yaklaşık 30 yıl boyunca liderlik ettiği siyasi bir harekete liderlik etmek kolay değil" ifadelerini kullandı.

Tajani, ekim ayında dışişleri bakanı olarak göreve başladığında da bir açıklama yapmış ve "Merkez sağın merkezi olmak istiyoruz. Müttefiklerimizden farklıyız ve kimliğimizden vazgeçmek istemiyoruz" demişti. (DIŞ HABERLER)