Diril davasında ev hapsi verilen Apro Diril tekrar tutuklandı

Diril çifti avukatlarından Rojhat Dilsiz, yaptıkları itiraz sonucu tahliye edilen Apro Diril'in yeniden tutuklandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

ŞIRNAK- Şimoni Diril çiftinin kaybolmasıyla ilgili davanın beşinci duruşmasında ev hapsi kararı verilen Apro Diril tekrar tutuklandı.

Şırnak'ın Kovankaya Köyünde 11 Ocak 2020'de Hürmüz Diril ve Şimoni Diril çiftinin kaybolmasına ilişkin açılan soruşturmanın beşinci duruşmasında tek tutuklu Apro Diril’e ev hapsi kararı verilmişti. 

Diril çifti avukatlarından Rojhat Dilsiz, “Biz aynı gün itirazda bulunmuştuk. Duruşma savcısı da itirazda bulunmuştu. İtiraz neticesinde dün itibariyle Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında yakalama çıkarılıp tekrar tutuklandı üst mahkeme tarafından” dedi.

Ne olmuştu?

8 Ocak 2020 tarihinde Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya Köyü’nde yaşayan Keldani çift Hürmüz ve Şimoni Diril, ortadan kayboldu. 12 Ocak 2020 günü Diril çiftinin çocuğu, İstanbul Keldani Katolik Kilisesi papazı olan Remzi Diril, köye geldiğinde, anne ve babasının “kayıp” olduğunu fark etti. Diril çiftinin çocukları, güvenlik birimlerine “kayıp” ihbarında bulundu. Ancak ilk günlerde “hava koşulları” gerekçe gösterilerek aramalar sönük kaldı. Daha sonra Beytüşşebap Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya "gizlilik" kararı getirildi.

Çift ortadan kaybolduktan 70 gün sonra, Şimoni Diril’in cansız bedeni köye yakın Hezil Çayı’nın kenarında bulundu. Hürmüz Diril’den ise hâlâ haber alınamadı. Soruşturma kapsamında dosyanın bir numaralı şüphelisi konumunda olan Diril çiftinin akrabası Apro Diril, daha önce üç kez tutuklansa da "yeterli şüphe oluşmadığı" gerekçesiyle serbest bırakıldı. (DUVAR)

Etiketler DİRİL APRO DİRİL