Diril davasında Apro Diril’e müebbet hapis cezası

Şimoni Diril’in öldürülmesine dair açılan davanın karar duruşmasında sanıklardan Apro Diril’e müebbet hapis cezası verilirken, diğer sanıklar beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mehrî köyünde 11 Ocak 2020’de 71 yaşındaki Hürmüz Diril ve 65 yaşındaki Şimoni Diril çifti kayboldu. Kaybolmasından 70 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Şimoni Diril’in ölümüne dair Apro Diril, Behçet Öztunç ve İsmail Yıldız hakkında “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “Tasarlayarak öldürme” suçundan dava açıldı. 

Davanın 6’ıncı duruşması Şırnak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada, tutuklu sanık Apro Diril ile tarafların avukatları hazır bulundu. Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, savunmaların ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanık Apro Diril hakkında, “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “Tasarlayarak öldürme” suçundan müebbet hapis cezası, Behçet Öztunç ve İsmail Yıldız hakkında ise beraat kararı verdi.

AVUKAT DİLSİZ: KARARI ÜST MAHKEMEYE TAŞIYACAĞIZ

Şırnak Barosu Başkanı ve Diril ailesi avukatı Rojhat Dilsiz, verilen kararı bir üst mahkemeye taşıyacaklarını belirterek, hukuki mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.  Dilsiz, “Bir ülkemiz gerçeği olarak Apro Diril ile beraber ona aracılık eden gerçek faillerin ortaya çıkmadığı, çıkarılamadığı yargısal süreçte hukuki mücadelemiz devam edecektir” dedi. (HABER MERKEZİ)