Direniş çadırları kuran Boğaziçi öğrencilerine saldırı hazırlığı

Boğaziçi öğrencilerinin Gezi eylemlerinin 8'inci yıldönümünde Güney Kampüs'te çadır kurmalarının ardından üniversiteye araçlarla çok sayıda polis girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya karşı öğrenci ve akademisyenlerin eylemleri sürüyor. Öğrencilerin Gezi eylemlerinin 8'inci yıldönümünde Güney Kampüs'te çadır kurmalarının ardından üniversiteye polis girdi.

Boğaziçi Dayanışması'ndan yapılan bilgilendirmede; "Kayyımın icraatlarını protesto etmek üzere Gezi direnişinin yıldönümünde kampüste kurduğumuz çadırlara müdahale etmek için gözaltı araçları ve çok sayıda polis hazırlanıyor. Gözaltılarınız, baskılarınız bizi durduramaz" denildi.

Boğaziçi TV adlı hesaptan yapılan açıklamada ise "Güney Kampüs önünde oldukça fazla polis toplandı ancak henüz müdahale olmadı. ÇHD İstanbul Şube yaşanacak herhangi bir hak ihlaline karşı destekte bulunacaklarını bildirdi" ifadeleri kullanıldı. 

Bu arada CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabından yetkililere uyarıda bulunarak öğrencilere destek verdi. Tanrıkulu, "Toplantı, gösteri yürüyüşü ve barışçıl protesto en temel insan haklarındandır. Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin bu barışçıl hak kullanımına müdahale ettirmeyin. Anayasal suç işlemiş olursunuz" dedi. (HABER MERKEZİ)