dilop’un yeni sayısı çıktı

Kültür sanat dergisi dilop’un yeni sayısı yayımlandı. Yeni sayının dosya konusu Mehmet Bayrak oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkçe/Kürtçe iki dilden yayın yapan kültür sanat dergisi dilop’un ekim-kasım sayısının dosya konusu, yazarlık serüveninin 50’nci yılı vesilesiyle Mehmet Bayrak oldu. Yeni sayıda Bayrak hakkında, Aydın Çubukçu, Faik Bulut, Erdoğan Aydın, Selim Temo ve Nevzat Onaran’ın yazıları yer alıyor. 

Derginin ekim-kasım sayısında Faik Bulut Kürt sorunu ve yeni çözüm söylentilerinin mealini anlatırken, Prof. Hamit Bozarslan da Dersim 37-38 kırımını anlamak için metadolojik bir tartışma yapıyor. Derginin sürekli yazarlarından Recep Maraşlı, bu sayıda İsmail Beşikçi’nin bazı yaklaşımlarını eleştirdiği yazısında, diller arası ilişkide ayrıntılara da işaret ediyor.  Rohat Alakom’un Sovyet Kürtlerinden dengbêj Kubara Xudo’yu anlattığı dilop’ta, Yüksel Genç de mültecilik gerçeğini bölge illeri bağlamında irdeliyor.

Her sayıda olduğu gibi şiir, makale, öykü ve resim okumalarının da bulunabileceği dergide son sayıya katkıda bulunan diğer isimler arasında Yaqûb Kurmanc, Ferid Demirel, Fewzî Bîlge, Mesut Alp, Ayhan Erkmen, Diljen Felat, Zelal Sarı, Ozan Serhedî yer alıyor. 

dilop, belirli kitabevlerinin yanı sıra emekkitap.com, babil.com, odakitap.com, eganba.com adreslerinden de temin edilebiliyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)