dilop’un mayıs-haziran sayısı çıktı

Kültür sanat dergisi dilop’un yeni sayısı yayımlandı. Yeni sayının dosya konusu "Bölgede Sınıf Mücadelesi" oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkçe/Kürtçe iki dilden yayın yapan kültür sanat dergisi dilop’un mayıs-haziran sayısının dosya konusu, 1 Mayıs dolayısıyla "Bölgede Sınıf Mücadelesi" oldu. Dosyada Recep Maraşlı, Mehmet Türkmen, Prof. Arif Nacaroğlu'nun yazı ve söyleşileri yer alıyor. 

Derginin mayıs-haziran sayısında, 'bölge’ bağlamında emek mücadelesi, iki farklı başlık ve örneklerle ele alınıyor. Recep Maraşlı, 60’lı yılların sonunda yaşanan Batman petrol işçilerinin grevini ve yine aynı yıllardaki Doğu Mitingleri'nin sınıfsal boyutunu yazdı. Yakın zamanda yaşanan Antep ve Urfa tekstil işçilerinin sendikalaşma deneyimleri ise Prof. Arif Nacaroğlu’nun bölgede sendikacılık yapan Mehmet Türkmen ile söyleşisinde yer alıyor. 

MIGIRDİÇ MARGOSYAN VE EMİRALİ YAĞAN YAZILARLA ANILDI

Yeni sayıda ayrıca Sezai Sarıoğlu, nisan ayında hayatını kaybeden Mıgırdiç Margosyan’ı yazısıyla anarken, Akın Yanardağ ve Aziz Yağan da şair Emirali Yağan için birer yazı kaleme aldı. Rohat Alakom’un Reşidê Kurd’u anlattığı sayıda, Feyzî Mirhesen, Mizgîn Ronak ve Mesut Alp de Kürtçe yazılarıyla okurla buluştu. Fotoğraf sanatçısı Mem Artemêt ile yapılan röportajda da sanatçının fotoğraflarına da yer verildi.

Her sayıda olduğu gibi şiir, makale, öykü ve resim okumalarının da bulunduğu derginin son sayısına katkıda bulunan imzalar arasında Lale Yalçın Heckmann, Zelal Sari, Fewzî Bîlge, Veysi Altay, Cemil Oguz, Elif Eser yer alıyor. 

dilop, belirli kitabevlerinin yanı sıra emekkitap.com, babil.com, odakitap.com, eganba.com adreslerinden de temin edilebiliyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)