Dilek İmamoğlu'ndan Akşener'e destek: Cinsiyetçi dilin ve saldırıların karşısındayız

İYİ Parti lideri Akşener'e saldırı girişimi ve hedef gösteren açıklamalara tepki gösteren Dilek İmamoğlu, “Kadına yönelik her türlü tehdidin, cinsiyetçi dilin ve saldırıların karşısındayız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik saldırı girişimi ve sonrasında AK Parti'nin Akşener'i hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Dilek İmamoğlu, “Son günlerde cinsiyetçi bakış açısıyla çeşitli saldırı ve tehditlere hedef yapılan İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e yönelik haksız girişimleri kınıyorum. Kadına yönelik her türlü tehdidin, cinsiyetçi dilin ve saldırıların tümüyle karşısındayız” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener'e, 20 Mayıs günü, Rize'de bir grup tarafından saldırı girişiminde bulunulmuştu.

AK Parti grup toplantısında saldırı girişimiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gelin hanım beni Netanyahu ile aynı kefeye koyup memleketime gidiyor. Orada ona güzel bir ders veriliyor. Rize'nin uşağına bu şekilde hakaret edip bebek katillerinin yanına koymaya kalkarsan yapılacak olan budur. Yine dua etsin ki gelin hanıma çok ileri gitmeden ders verdiler. Daha neler olacak neler. Daha dur bakalım. Bunlar iyi günler” demişti. (HABER MERKEZİ)