Dikili'de öğrencilere yönelik taciz davası ertelendi: Eğitim Sen'in katılma talebi reddedildi

İzmir'in Dikili ilçesinde bulunan bir ortaokulda 8 öğrencinin taciz edilmesine ilişkin açılan davada sanık öğretmen suçlamaları reddetti. Dava 25 Ocak 2022 tarihine ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Dikili ilçesinde bulunan bir ortaokulda, 2019 yılının Kasım ayında bir öğretmenin 8 öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla açılan davanın duruşması Bergama Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya sanık öğretmen SEGBİS üzerinden katılırken, taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmada sanık öğretmen suçlamaları reddederek beraatini talep etti.

Eğitim Sen Genel Merkez temsilcisi Avukat Birgül Değirmenci, sanığın öğretmenlik mesleğini kullanarak mağdurlara yönelik cinsel istismar eyleminde bulunduğu gerekçesiyle davaya müdahil olmayı talep etti. Değirmenci'nin talebi mahkeme tarafından reddedilirken, mahkeme heyeti dosyadaki eksik belgelerin giderilmesine karar vererek davayı 25 Ocak 2022 tarihine erteledi.

'İSTİSMARCILARIN, ZALİMLERİN KARŞISINDA DURUYORUZ'

Duruşma sonrası ise Veli Der üyeleri adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Sanık öğretmenin tahliyesine bir kez daha tepki gösterilen açıklamada, "Mahkemeler istismarcılara ağır cezalar vermek yerine iyi hali görüldü diyerek tahliye ediyor, ceza indirimine gidiyor. Çandarlı'da 8 çocuğumuzu taciz eden ahlak yoksunu kişiye de aynı muamele yapıldı ve tahliye edildi. Bizler duyarlı kamuoyu olarak çocuklarımızın yanında olduğumuzu ve olacağımızı buradan bir kez daha duyuruyoruz. İstismarcıların zalimlerin karşısında duruyoruz. Geleceğimize sahip çıkıyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Dikili ilçesinde bulunan bir ortaokulda, 2019 yılının Kasım ayında bir öğretmen 8 öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Öğretmen hakkında Bergama Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın dördüncü duruşmasında ise mahkeme heyeti, "delil yetersizliği" gerekçesiyle sanık öğretmeni tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etti. Yaşanan durum tepkilere neden olurken, dosyada 2019 yılından bu yana gizlilik kararı buluyor. Dava sürecinde mağdur çocukların ailelerinin bazılarının para ile bazılarının ise korkutarak sindirilmeye çalışıldığı, yine mağdur çocuklar lehine şahitlik yapacak olan sınıf arkadaşları ve ailelerine ulaşılıp tanıklıklarının geri çektirildiği iddia edilmişti. Aynı doğrultuda taciz ile suçlanan öğretmeni destekleyen şahitlerin de çoğalmaya başladığı da öne sürülürken, davanın bugünkü duruşmasında da karar çıkmadı. (DUVAR)