DİKAD, Diyarbakır’da kadın girişimciler için çalıştay düzenliyor

Diyarbakır İş Kadınları Derneği, kentteki kadın girişimcilerin, ekonomik, siyasi ve bölgesel sorunları için çalıştay düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Kentteki kadın girişimcilerin ekonomik, siyasi ve bölgesel sorunları için 15 Ekim'de çalıştay düzenleyecek olan Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), sosyal medya hesaplarından başvuru duyurularını paylaştı. Kayıt için son başvuru tarihi 13 Ekim.

Çalıştayın detaylarına ilişkin açıklama yapan DİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Reyhan Aktar, pandemi nedeniyle girişimcilerle uzun süre bir araya gelemediklerini söyledi. Aktar şu bilgileri verdi:

“15 Ekim’deki ilk çalıştay ile kadın girişimcilerin sorunları ve çözüm önerileri rapor haline getirilerek kamuoyu ile paylaşılacak. 2. Çalıştay ile de sorun ve çözüm önerileri, bölgedeki diğer paydaşlarla ele alınacak. Yerel yönetimler, siyasiler, kamu kurumları, bankalar ve sivil toplum kuruluşları bunun içinde yer alacak.  2. çalıştayın esas amacı 1. çalıştayın sonuç raporunda yer alacak mikro ölçekli sorunların yerelden çözülmesi olacak. Makro ölçekli sorunlar da parlamentoya ve ilgili bakanlıklara rapor olarak sunulacak ve yine kamuoyu ile paylaşılacak. Tüm bu çalışmaların, DİKAD tarafından kentte yapılacak olan, DİKAD 2. Ekonomi Kadın Zirvesi için de alt yapı çalışması olacağına inanıyoruz. Bu çalıştay birçok sorunun çözümü gibi, önemli bir veri seti ve hedef belirlememizi sağlayacak” dedi. (DUVAR)