Dijital içerik platformları YouTube’da toplanacak

YouTube, "kanal mağazası" adını verdiği abonelik hizmeti üzerinde çalışıyor. Şirket, TV abonelerine Netflix, Disney Plus ve HBO Max gibi ekstra hizmetlere erişim ekleme seçeneği sunacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Google'ın sahip olduğu video akışı platformu YouTube, çeşitli dijital platformlar için abonelik satın alınabilecek bir çevrimiçi "kanal mağazası" üzerinde çalışıyor. Google’ın üst kuruluşu Alphabet, eğlence sektöründe hizmet sunan şirketler ile platforma katılma konusunda görüşmelere başladığını duyurdu. 

Shiftdelete.net'in Wall Street Journal’dan aktardığı habere göre, konu hakkında açıklama yapan yetkililer, "YouTube’un yeni hizmeti olan Channel Store, akış hizmetleri için harika bir pazarlama imkanı sunacak. Çünkü izleyiciler, YouTube’da ücretsiz olarak canlı yayınların veya filmlerin fragmanlarını izledikten sonra kolay bir şekilde ücretli aboneliğini başlatacak" dedi.

ŞİRKETLER, KAZANÇLARININ BİR KISMINI YOUTUBE İLE PAYLAŞACAK

YouTube'un 'kanal mağazası', TV abonelerine Netflix, Disney Plus ve HBO Max gibi ekstra hizmetlere erişim ekleme seçeneği ve YouTube uygulaması üzerinden ekstra akış hizmetleri satın almanın bir yolunu sunacak. Youtube ile ortaklık kuran şirketler, video platformunda yapılan satın alma işlemleri için kazançlarını bir kısmını YouTube ile paylaşmak zorunda kalacak. The Wall Street Journal, YouTube'un, her bir ortaklık kurulacak şirket için şartları değişse de abonelik gelirlerini onlarla nasıl bölüneceğini uzun süredir tartıştıklarını belirtti.

YouTube’un planlanan hizmetinin başlangıçta ABD’de kullanıma sunulacağı belirtildi. Video akış hizmetinin dünya çapında kullanıma ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor.