Didem Demirkent: Dünya gazetesi büyümeye devam edecek

Dünya gazetesinin sahibi Didem Demirkent, marka kiralama sözleşmesi üzerine yaşanan krizle ilgili açıklama yaparak, gazetenin devam ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Marka kriziyle ilgili yeni bir açıklama yapan Dünya gazetesinin sahibi Didem Demirkent, "İnanıyoruz ki Dünya gazetesi, Türk ekonomisi ile birlikte büyümeye devam edecek" dedi.

Dünya Gazetesi, Dünya Ekonomi Politika, www.dunya.com, Dünya Executive, Dünya Kitap, Dünya Tekno ve İhracatın Yıldızları markaları için NBE Medya Yayın Basın A.Ş. ile 2019 yılında ‘marka kiralama sözleşmesi’ imzalamıştı. İsim hakkını kiralan 'NBE Medya Yayın Basın A.Ş.' ile yaşanan anlaşmazlık sonrası Dünya gazetesinden ayrılan ekip 'ekonomim' isimli yeni bir gazete kurmuştu.

 

'HAYAT BAZEN GERÇEKLERİ ACI TECRÜBELERLE ÖĞRETİYORMUŞ'

Didem Demirkent köşe yazısında şu ifadelere yer verdi:

"En acı günümü, babamı kaybettiğim gün olarak görmüştüm. Babamdan sonra onun hatırasını 19 yıl DÜNYA Gazetesi’ni çıkararak yaşattım. 39’uncu yılımızda adının yaşaması için DÜNYA Gazetesi “markasını” inhisari sınırlı sorumlu olarak NBE AŞ şirketine 3 yıl için kiraya verdim. 40’ncı yıl pastası NBE AŞ koridorlarında kesilirken orada olamamak, en acı ikinci günüm olmuştu.

'Bundan acısı var mı?' diye düşünürken 15 Kasım 2022’de başlayan ve 18 Kasım 2022’de ‘DÜNYA Gazetesi Dönüşüyor, İsmi Değişiyor ve Kapanıyor’ haberleri ile sarsıldım. Ben de bu haberleri sizler gibi sosyal medya hesaplarından ve de kullanım hakkını kiraya verdiğim kendi gazetemin basılı ve internet yayınlarından öğrendim. Hayat bazen gerçekleri acı tecrübelerle öğretiyormuş. Bugün 64 yaşındayım ve hayat bu yaşımda beni tekrar tekrar büyütüyor…

Duygularım karışık olsa da okurların doğru haber alma hakkını yerine getirmek adına sizinle en doğrusunu paylaşmak istedim. Biz DÜNYA olarak dönüşmüyoruz, kapanmıyoruz, başka bir isimle yolumuza devam etmiyoruz. Başladığımız günlerde olduğu gibi bugün de o hep bildiğiniz, güvendiğiniz ekonomi yayıncılığı çizgimiz ile gazetecilik yapmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki DÜNYA Gazetesi, Türk Ekonomisi ile birlikte büyümeye devam edecek." (HABER MERKEZİ)