Dicle Üniversitesi Hastanesi başhekimi istifa etti

Dicle Üniversitesi rektörünün mobbing'ine maruz kaldığı iddia edilen Tıp Fakültesi Hastanesi başhekimi Mehmet Akdağ istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Prof. Dr. Mehmet Akdağ yaklaşık 4 yıldır yürüttüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki başhekimlik görevinden istifa etti. Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı olan Akdağ’ın, rektör Mehmet Karakoç’un mobbing'ine maruz kaldığı, işini yapamaz hale geldiği, projelerinin engellendiği iddia edildi.

Amida Haber'in haberine göre Akdağ, yeni üniversite binasının yapılması için Sağlık Bakanlığı ve siyasilerle görüşerek sürecin hızlanması için çalışma başlatmıştı. Akdağ döneminde tüp bebek merkezi, uzun randevu sisteminin önüne geçmek için yeni MR cihazları aldırmıştı.

MEHMET AKDAĞ KİMDİR?

Diyarbakır’ın Dicle ilçesi doğumlu olan Mehmet Akdağ 1987-93 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimini tamamladı. Akdağ, 1994-98 yılları arasında ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde uzmanlık eğitimi aldı. 2020 yılında Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne Başhekim olarak atanan Akdağ, hem yöneticilik, hem öğretim üyeliği, hem de cerrahi ameliyatlar yapıyordu. (HABER MERKEZİ)