Dicle Fırat Gazeteciler Derneği'nden örgütlülük çağrısı

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği 1. Olağan Kongresi’nde konuşan Eş Başkan Dicle Müftüoğlu, “Örgütlülüğümüzü daha da güçlendireceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

 

DİYARBAKIR - Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) 1. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Dernek binasında yapılan ve çok sayıda gazetecinin katıldığı kongrede, Divan Kurulu Başkanlığına Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP) Sözcüsü Ayşe Güney seçildi.

Gazeteciliğin tamamen tekleştirildiği bir dönemde gazetecilerin bir araya gelerek kurduğu Dicle Fırat Gazeteciler Derneği’nin önemine değinen Güney, "Gazetecilik tamamen sarayın tekeline girmiş bir durumda ve tamamen iktidar yanlısı bir gazetecilik söz konusu. Diğer gazeteciler kendilerine uygulanan sansürden kaynaklı gazetecilik mesleğini maalesef çok sınırlı düzeyde yapmak durumunda kalıyor" dedi.

ÖRGÜTLÜLÜĞÜ BÜYÜTME VURGUSU

Daha sonra söz alan DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu, pandemi koşulları nedeniyle örgütlenme noktasında eksiklikler yaşadıklarını ifade ederek, “Tutuklu gazeteciler için mücadele ettik. Serbest bırakılmaları için adliye önlerindeydik. Sesimizi duyurabildiğimiz ölçüde eylemlerde, basın açıklamalarında bulundu. Yıl boyunca gazetecilere yönelik tutuklama, gözaltı ve baskılara dair raporlar hazırladık. Bunu hem Türkiye hem de Dünya kamuoyuna duyurmaya çalıştık. Bu bağlamda önümüzdeki süreç içerisinde derneğimiz faaliyetlerine güçlü bir şekilde devam edecek. Ve basın özgürlüğünü daha gür bir sesle dile getirmek için örgütlülüğümüzü daha da büyütmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Tek listeyle gidilen seçimde, DFG Yönetim Kurulu'na Dicle Müftüoğlu, Serdar Altan, Zeynel Abidin Bulut, Nişmiye Güler, Cuma Daş, Sultan Mercen ve Kadri Esen seçildi. (DUVAR)