DFG'den gazeteci Mehmet Aslan'ın duruşmasına çağrı

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, tutuklanan Mezopotamya Ajansı muhabiri Mehmet Aslan’ın yarın görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, 9 Ocak’tan bu yana Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mezopotamya Ajansı muhabiri Mehmet Aslan’ın yarın görülecek duruşması öncesi dayanışma çağrısı yaptı.

DFG yaptığı yazılı açıklamada, Aslan’ın tutuklu bulunmasının gerekçelerinin bilindik gerekçeler olduğuna tepki göstererek, “Haberler, haber kaynaklarıyla yapılan görüşmeler, televizyonlara haber aktarmak. Tüm bunlar hazırlanan iddianamede de Aslan’a suçlama olarak yöneltildi. Buradan da anlaşılacağı üzere ortada bir suç yok. Baştan sona mesleki faaliyetler var. Aslan’ın davasında da doğru ve cesur habercilik yapan gazetecilerin yargı eliyle cezalandırılmaya çalışıldığına tanıklık ediyoruz” denildi.

'GERÇEKLERİ HALKA ULAŞTIRIYORDU'

Aslan’ın, gerçekleri halka ulaştırmak için sahada çalışan ve birçok gazetecinin de yakından tanıdığı bir gazeteci olduğu belirtilen açıklamada, “Hedef alınmasının nedeni tam da budur. Bir yandan gazeteciler sahadan koparılmak istenirken, bir yandan da toplumun doğru haber alması engellenmek isteniyor. Gazeteci Aslan şahsında bir kez daha mesleğimiz yargılanıyor. Çünkü hem tutuklama gerekçelerinde hem de davanın iddianamesinde mesleki faaliyetler dışında hiçbir şey yok. Bu örnek bile Türkiye’nin gazeteciler açısından nasıl bir yere dönüştüğünü net bir şekilde ortaya koyuyor” denildi.

'GAZETECILERİN YERİ CEZAEVİ DEĞİL'

Dayanışma çağrısında bulunulan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Aslan kendi mesleğini ilkeli bir şekilde yaptığı için aylardır tutuklu. Bu durumun yarın yapılacak ilk duruşmada sona ermesini istiyoruz. Gazetecilerin yeri cezaevi değil, haberin olduğu yerlerdir. Tüm meslektaşlarımızı ve meslek örgütlerini de Mehmet Aslan’la dayanışmaya ve İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmayı takip etmeye çağırıyoruz. Unutmamak gerekir ki baskı cenderesinden çıkmanın en etkili yolu dayanışma ağı oluşturmaktır. 26 Mayıs’ta görülecek duruşmada meslektaşımızın özgürlüğüne kavuşmasını dilerken, gazetecilere yönelik baskılardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini vurguluyoruz.” (DUVAR)