Devlet Bahçeli: Anayasa Mahkemesi’nin, Gergerlioğlu kararı terörizme örtülü destek

HDP'li Gergerlioğlu'nun TBMM'ye dönmesiyle ilgili açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli "Anayasa Mahkemesi’nin, HDP’li Gergerlioğlu hakkında vermiş olduğu karar terörizme örtülü destektir” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararının sonrasında TBMM'ye dönmesiyle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.

Anayasa Mahkemesi'nin kararını bir kez daha eleştiren Bahçeli, “Özellikle ve altını çizerek ifade etmeliyim ki, terör örgütü propagandası yapmanın hakkı olamaz, haklı yanından bahsedilemez. İnsanın malına, canına, varlığına husumet duyan terör örgütlerini düşünce planında bile olsa savunmaya kalkışmak işlenmiş suçlara taammüden iştiraktir” dedi.

“Bölücünün hakkı olmaz, teröristin hakkı olmaz, ihanetin hakkı olamaz. Lafım Anayasa Mahkemesi’nedir” diyen Bahçeli, “Anayasa Mahkemesi’nin, HDP’li Gergerlioğlu hakkında vermiş olduğu hak ihlali kararı milletin hakkına riayet ve hürmet değil, terörizme örtülü destektir” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülüp cezaevine konulduğunu hatırlatan Bahçeli, “Bizim Anayasa Mahkemesi’yle ilgili görüşümüz değişmemiştir. Bu mahkemenin yeni ve sivil nitelikli bir anayasa yazımıyla yeni baştan yapılandırılması millet vicdanının yegane arzu ve beklentisidir. Bu kervan böyle gitmez, bu devran bu şekilde süremez. Anayasa Mahkemesi, büyük Kürdistan’ı hak olarak görüyor mu? PKK’lı teröristler toplanıp müracaat etseler onları da hak ihlali şemsiyesi altına alacak mı?” paylaşımını yaptı.

Gergerlioğlu'nun hakkındaki kararın bugün TBMM’de okunmasıyla tekrar milletvekilliğine döndüğünü söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:
“Hakikaten derin ızdırap verici bir süreç maşeri vicdanı kanatmıştır. Sebep olanlar utanmalıdır. Cezaevinden çıkar çıkmaz 'nerede kalmıştık' diye soran Gergerlioğlu’nu heyecanla alkışlayanlar PKK’lı ve FETÖ’cü alçaklardı. Kaldığı yer melanetin yeriydi, rezaletin iniydi, karanlığın meskeniydi. Artık oradan devam etmesinin önü de Anayasa Mahkemesi tarafından açılmıştır.

Açılan bir şey zamanı geldiğinde kapatılır. Bu hesap da elbet bir gün muhataplarına sorulur. Hak zayi olmaz, heba olmaz, gecikse bile hakkın teslimi eninde sonunda tarafını ve yerini bulur. Anayasa Mahkemesi Başkanı’na tavsiyem bu sözlerimi aklından çıkarmamasıdır.”

Devlet Bahçeli'nin paylaşımları şu şekilde:

(HABER MERKEZİ)