DEVA'dan 'Andımız' için 'hayvani ihtiyaç'tan sonra 'Nazi' tepkisi

DEVA Partisi Kurucular Kurulu üyesi Baran Deniz Bağatur, Eğitim-İş Sendikası'nın okullarda 'Andımız' eylemi yapmasına "Reşit Galip isimli nazi ruhlu kafatasçının yazdığı andı okutmak rezaletin ötesinde bir şeydir. Irkçılıkla mücadele edilmelidir" diye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’deki tüm ilkokullarda, Eğitim İş Sendikası’nın aldığı kararla Andımız'ı okuma eylemi başlatıldı. Eğitim İş Sendikası'nın kararına DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Baran Deniz Bağatur sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Bağatur, sosyal medya hesabından Andımız’ın okunmasıyla ilgili haberi paylaştı ve “Küçücük çocukları asker gibi dizip, Reşit Galip isimli nazi ruhlu kafatasçının yazdığı andı okutmak rezaletin ötesinde bir şeydir. Irkçılıkla mücadele edilmelidir” dedi. 

'HAYVANİ İHTİYAÇ' DİYEN DEVA PARTİSİ YÖNETİCİSİ İSTİFA ETMİŞTİ

Daha önce de DEVA Partisi yöneticisi Beytullah Aksoy Danıştay'ın Andımız kararına destek vererek sosyal medya hesabından "Bir Türk için her sabah ben Türk’üm diye bağırmak ancak hayvani bir ihtiyacı tatmin edebilir. Bir toplum, hayvani ihtiyaçlarını önceliklendiren bireylerden oluşursa orada zihinsel gelişimden söz edilemez" demişti. 

Aksoy'un paylaşımları tartışmalara neden olmuştu. Aksoy daha sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, özür diledi ve partisinden istifa ettiğini duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)