DEVA Partisi'nin Antep mitingine yasak: Önce uygun sonra değil

DEVA Partisi'nin Antep'te yapılması planlanan mitinge valilikten önce izin verdi, sonra yasak getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Antep'te 21 Mayıs tarihinde yapılması planlanan mitinge yasak getirildiğini açıkladı.

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Babacan, “Gaziantep’teki mitingimizi, Demokrasi Meydanı’nda yapmak için Valilik’ten talepte bulunuyoruz. 29 Nisan’da Vali ‘uygun’ notunu düşüyor. Arkadaşlar Antep’e duyuruyor. Ses getiriyor. 2 Mayıs’ta ‘Uygun’un yanına ‘değil’ eklemişler. Kimden ne telefon aldınız?” mesajını paylaştı.

'YÜZÜME SÖYLEYİN'

Babacan, “Beştepe’ye sesleniyorum. Boşuna valilere baskı yapmakla uğraşmayın. Ben buradayım. Ne istiyorsanız yüzüme söyleyin” dedi.

‘EN ÜCRA KÖŞEDE OLSA EN GÖRKEMLİ MİTİNGİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Yaşananların demokrasi adına üzüntü verici olduğunu dile getiren Antep DEVA Partisi İl Başkanı avukat Ertuğrul Kaya, miting alanına onay verildiğinde yoğun bir duyuru çalışmasına girdiklerini belirtti. Bu süreçte çok fazla ilgi gördüklerini söyleyen Kaya, “Gaziantep halkı bize karşı yoğun bir ilgiye sahip. Biz Gaziantep’te 100 bini aşkın kişiyle birebir yüz yüze görüştük. 8 binin üzerinde esnafı dükkânlarında ziyaret ettik” dedi. Miting için yedi kişilik miting komitesi oluşturduklarını ve evrak düzenleyerek yazı işlerine ilettiklerini aktaran Kaya, “Bize Demokrasi Meydanı’na yönelik başvurumuzda ilk olarak ‘uygundur’ denildi. Zaten biz de duyurumuzu Demokrasi Meydanı olarak yaptık. Şimdi ‘uygun değildir’ denilerek sanki ilk başta reddedilmiş gibi bir imaj yaratılıyor. Bizim onay verilmeyen bir alanı duyurmamız hayatın olağan akışına aykırı. Şimdi bize tur otobüsleri alanı olarak bilinen yeri verdiler. Alanın ne olduğunu önemli değil. En ücra köşede de olsa en görkemli mitingimizi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler Ali Babacan Deva