DEVA Partili Ekmen, Leonardo DiCaprio’yu ikinci kez Batman’a davet etti

DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, Dicle Nehri'nde neslinin tükendiği düşünülen bir balığın görüntülenmesini paylaşan Leonardo DiCaprio’yu Batman’a davet etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, çevre ve iklim değişikliği konularında yaptığı çalışmalarla bilinen, Oscar ödüllü aktör Leonardo DiCaprio’yu, Batman’a davet etti. Ekmen; DiCaprio’nun, Dicle Nehri'nin saklı kalmış güzelliklerini keşfetmesini istedi.

Türünün tükendiği düşünülen “Batman bantlı çöpçü balığı” veya bilimsel ismiyle “Paraschistura chrysicristinae” balığının 47 yıl sonra Dicle Nehri'nin kolu olan Batman Çayı'nda yeniden keşfedilmesi üzerine ünlü oyuncu DiCaprio, olayı yedi dilde yayın açarak haber yapan Mongabay’ın paylaşımını 5 Ocak 2022’de sosyal medya platformu X üzerinden takipçilerine duyurmuştu.

Ekmen’in sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım şöyle:

“Sevgili @LeoDiCaprio, Türk parlamentosunun bir üyesi olarak sizi bizzat Türkiye'ye davet etmeyi çok isterim. Bilmiyorum, Batman’ı hiç duydunuz mu? Sadece bir süper kahraman değil; burası benim memleketim ve en nadir iki balık türüne ev sahipliği yapıyor. Yerinde bir incelemeye ne dersiniz? Bu eşsiz canlıları keşfeden kişiler de sana eşlik etmekten mutlu olurlar. Âdem ve İbrahim’in toprağı Mezopotamya’da bir maceraya ne dersin? @metinyoksu”

Sosyal medyadan çağırıda bulunan Ekmen, DiCaprio’nun menajerlik şirketiyle irtibata geçerek davetini resmi olarak da iletti.