Deutsche Bank: Rusya'daki faaliyetlerimizi sona erdirmek uygulanabilir değil

ABD'li dev şirketler Rusya'dan çekilme kararları alırken Almanya'daki Deutsche Bank, Rusya'daki faaliyetlerini sonlandırmanın "uygulanabilir olmadığını" açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın Mali İşler Direktörü James von Moltke, bankanın Rusya’daki işlemlerini sona erdirmenin “uygulanabilir” olmadığını savundu.

CNBC kanalına konuşan Moltke, Deutsche Bank'ın Rusya’dan büyük şirketlerin çıkma kararlarını yakından takip ettiğini belirtti. Bankanın Mali İşler Direktörü, Rusya’daki operasyonları sona erdirmeyi "şu aşamada düşünmediklerini" belirterek Rusya’daki müşterilerine karşı sorumlulukları olduğunu söyledi. Moltke, “Müşterilerimizi desteklemek için oradayız. Ayrıca uygulanabilirliğine yönelik olarak konuşma gerekirse bu bizim için mevcut bir seçenek değil. Bu müşteri ilişkilerini yönetmek ve onların durumlarını yönetmelerine yardımcı olmak açısından da doğru bir şey olmaz” dedi.

'MÜŞTERİ AZALDIKÇA VARLIĞIMIZ DA AZALACAK'

Rusya'daki müşterilerinin operasyonlarını durdurması halinde bankanın pozisyonunu yeniden gözden geçireceğini belirten Von Moltke, "Elbette, durumun nasıl değiştiğine bakmamız gerekiyor. Buradaki gidilen yön konusunda biraz daha netlik kazandıkça Rusya'daki operasyonlarımızı gözden geçirmemiz gerekecek. Bu (müşteri varlığı) azaldıkça, Moskova'daki varlığımız da azalacak" diye konuştu.

Deutsche Bank, 2015 yılında Rusya'dan müşterilerinin kara para aklamasına imkan veren işlemlere ilişkin açılan bir soruşturmanın ardından ülkedeki yatırım bankacılığı faaliyetlerini durdurmuştu. 2017 yılında da Rus müşterilerinin ambargo kararlarını delerek 10 milyar dolarını Rusya dışına çıkardığı suçlamalarıyla ABD ve İngiltere’de yetkili makamlara 629,4 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etmişti.

ABD’nin büyük bankalarından JPMorgan, Ukrayna'ya saldırı nedeniyşe Rusya'daki faaliyetlerini sonlandırma kararı almıştı. (DIŞ HABERLER)