DEÜ Veterinerlik Fakültesi'nde 'beyaz önlük' töreni

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Veteriner Fakültesi’nde birinci sınıf öğrencileri için 'Beyaz Önlük Giyme Töreni' düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir’in ilk ve tek veteriner fakültesi olarak Kiraz’da kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Veteriner Fakültesi’nde, “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Beyaz önlüklerini giyerek mesleklerine ilk adımını atan 1’inci sınıf öğrencilerinin töreninde Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Araştırma ve Uygulama Ünitesi, Nekropsi (Otopsi) Salonu ve Elektron Mikroskopi Laboratuvarı’nın da açılışları gerçekleştirildi.

Törene; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Kiraz Kaymakamı Onur Titiz, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu, ilçe müdürleri, kurum amirleri, DEÜ akademik ve idari kadrosu, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar yaptı.

'MOTİVASYONUMUZ ARTIYOR'

Törende konuşan DEÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Bulut, açılışı yapılan merkezlerin İzmir ve bölge adına önemine değinerek, merkezlerin öğrenciler için de eğitimleri adına önemli bir fırsat olduğunu kaydetti. Bulut, “Tarihi günlerinden birini yaşayan Fakültemiz, yeni birimlerine kavuşmasının ve okulumuza yeni başlayan öğrencilerimizin heyecanını yaşıyor. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın öncülüğünde, Fakültemizdeki her bir gelişme bizleri motive ediyor ve çalışma arzumuzu güçlendiriyor. Marka değeri her geçen gün artan Fakültemizin gelişiminde desteği bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Açılışı yapılan birimlerimizin hayırlı olmasını diliyor, öğrencilerimize meslek yolculuklarında başarılar diliyoruz” dedi.