DEÜ öğrencileri: Olağanüstü durumlarda ilk vazgeçilenin eğitim olmasını istemiyoruz

Dokuz Eylül Üniversite Dayanışması, yüz yüze eğitimin devam etmesini talep ederek, “Salgında, depremde, olağanüstü durumlarda ilk vazgeçilenin eğitim olmasını istemiyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Özlem Kara

İZMİR- Dokuz Eylül Üniversite Dayanışması, online eğitime geçilmemesi ve yüz yüze eğitimin devam etmesi talebiyle Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi önünde basın açıklaması düzenledi. “Nitelikli bir eğitim için yüz yüze eğitim istiyoruz” pankartı taşınan açıklamada öğrenciler, “Yüz yüze eğitim istiyoruz” ve “Eğitim hakkımız gasp edilemez” sloganları attı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı öğrencisi Egemen Erbala, “Verimli, nitelikli, bilimsel bir üniversite eğitimi için yüz yüze eğitimin zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Pandemi döneminde 1,5 senemiz online eğitimle geçtiğinden dolayı artık yüz yüze eğitim hakkımızın hiçbir suretle kesintiye uğramasını istemiyoruz” dedi.

‘YÜZ YÜZE EĞİTİM HAKKIMIZIN KESİNTİYE UĞRAMASINI İSTEMİYORUZ’

Hâlâ depremin etkisinde olduklarını belirten Erbala, ilk günden bu yana depremzedelerle dayanışma içerisinde olduklarını, yaraları birlikte sarmak için çabaladıklarını söyledi. Erbala, deprem sonrası yapılan uzaktan eğitim açıklamasının üniversite öğrencilerini bu zor günlerde oldukça sarstığını vurgulayarak, şunları kaydetti;

”Pandemi döneminde uzaktan eğitim süreci biz üniversite öğrencileri için oldukça verimsiz geçmişti. Birçok arkadaşımızın internete erişimi ya da bilgisayar, tablet gibi aletleri yoktu. Ev ortamı ne yazık ki eğitim görmek için elverişli bir ortam değildi. Ayrıca laboratuvar dersleri, uygulama derslerimizi uzaktan eğitim döneminde amacına ve işlevine uygun olmayan bir şekilde işlemiş oluyoruz. Verimli, nitelikli, bilimsel bir üniversite eğitimi için yüz yüze eğitimin zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Pandemi döneminde 1,5 senemiz online eğitimle geçtiğinden dolayı artık yüz yüze eğitim hakkımızın hiçbir suretle kesintiye uğramasını istemiyoruz. Üniversitede yüz yüze eğitim görürken sosyalleşmek, depremin ve yaşadığımız zor günlerin psikolojik etkilerini iyileştirmek de biz öğrenciler için oldukça önemli. Salgında, depremde, olağanüstü durumlarda ilk vazgeçilenin eğitim olmasını istemiyoruz. Yetkililerin oteller, misafirhaneler ya da uygun yerleşim yerlerini depremzedelere açarak bizleri KYK yurtlarından çıkarmayacak bir seçeneği yaratmasını istiyoruz”

ÖĞRENCİLER MAĞDUR EDİLMESİN

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri olarak üniversitenin, öğrencileri mağdur etmeyecek bir açıklama yapmasını talep ettiklerini ifade eden Erbala, üniversitenin hibrit eğitim açıklamasının ardından her şeyin daha da belirsizleştiğini söyledi. Erbala,“KYK yurtlarında kalan arkadaşlarımızın, yurtlara geri alınmadan yüz yüze eğitime nasıl katılacağını bilmiyoruz. Yüz yüze eğitimin bir hak olduğunu yineliyoruz. Yüz yüze eğitim devam ederken, depremden etkilenen depremzede sıra arkadaşlarımız için gereken olanakların, kolaylıkların yaratılmasını istiyoruz. KYK yurtlarında kalan arkadaşlarımızın mağdur edilmemesini, yurtlarından çıkartılmamasını, yüz yüze eğitime ulaşabilmelerini istiyoruz. Bundan sonra yapılacak açıklamaların düşünülerek, öğrencileri mağdur etmeden planlanmış açıklamalar olmasını diliyoruz. Bu sürecin eğitimimize yüz yüze devam ederek ve deprem yaralarının sarılarak planlanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklama alkış ve sloganlarla sona erdi. (DUVAR)