Destici'den ÖTV zamlarına tepki: Hakkaniyetli değil

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ÖTV zammına karşı çıktı. Destici, "Kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmek sıradan ekonomi yöneticilerinin de yapabileceği şeyler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Asgari ücretin artırılması sonrası birçok ürüne de zam geldi. En son bugün akaryakıt ve doğalgazdan alınan özel tüketim vergisine (ÖTV) de zam geldi. 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ÖTV zammına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

'SİYASİ PARTİLERE VERİLEN MİLYARLARCA TL HAZİNE YARDIMI KALDIRILABİLİRDİ'

Yüzde 200 üzeri artırımı kabul edilebilir ve hakkaniyetli düzenleme olarak görmeyen Destici, "ÖTV dolaylı bir vergi düzenlemesidir. Yani yoksulla zenginin, geliri düşük olanla yüksek olanın aynı oranda ödediği vergidir. Akaryakıta bu denli zam yapmak yerine mesela, doğalgazda geliri yüksek olanlara uygulanan sübvanse (yüz milyarca TL) ile siyasi partilere verilen milyarlarca TL hazine yardımı kaldırılabilirdi. Ekonominin şoför mahallinde oturanlar kolaycılığa kaçarak, çözümü dolaylı vergilerde bulup faturayı dar gelirli ve üretici ile yüksek gelirlinin sırtına aynı oranda yüklememelidir" ifadelerini kullandı.

'DAHA KONFORLU VE CAN YAKMAYACAK ÇÖZÜMLER BEKLEMEK VATANDAŞIMIZIN HAKKI'

"Bu doğru ve hakça değildir" diyen Destici, "Ayrıca bugüne dek yapılan tüm iyileştirmeleri de değersiz kılmaktadır. Zamlarla ya da kemer sıkarak ekonomiyi düzeltmek, bütçe açıklarını kapatmak sıradan ekonomi yöneticilerinin de yapabileceği şeylerdir. (Nitekim 70’li ve 90’lı yıllarda Türkiye’de sıkça uygulanmıştır) Dünya ekonomi çevrelerinin itibar ettiği ya da ağırlıkları olduğu söylenen isimler iş başında ise o vakit daha konforlu ve can yakmayacak çözümler beklemek vatandaşımızın en tabii hakkıdır" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)