Destici'den İsrail açıklaması: Topyekun bir ambargo uygulamamız lazım

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bütün üyelerinin ortak bir karar alarak İsrail'le ekonomik, kültürel, siyasi bütün ilişkilerini dondurması lazım" dedi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir'in Günyüzü ilçesindeki Merkez Camisi'nde bayram namazını kıldıktan sonra açıklamalarda bulundu. Destici, İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye ülkelere, Filistin topraklarından çekilip katliamlarını durduruncaya kadar İsrail ile ekonomik, kültürel, siyasi tüm alanlardaki ilişkilerini dondurmalarını söyledi.

 

İİT üyesi üyelerin, Arap ülkelerinin tamamının bu konuda ortak karar alması gerektiğini belirten Destici, Birleşmiş Milletler'in de İsrail'e yaptırım için harekete geçebilmesinin önünde ABD'nin engel olduğu görüşünü savundu.

 

'ZATEN BAŞTAN BERİ VAR OLAN KISITLAMALAR BİRAZ DAHA ARTIRILMIŞTIR'

Türkiye'nin İsrail'e kısmi ihracat yasağına da değinen Destici, Müslüman nüfuslu ülkelerin İsrail'e karşı ambargo uygulaması gerektiğini anlattı:

"Topyekun bir ambargo uygulamamız lazım. Ekonomik, siyasi, kültürel bütün ilişkilerimizi Gazze'de katliamlar durana, tam barış sağlanana ve siyonist İsrail işgal ettiği topraklardan geri çekilinceye kadar bu sürecin de devam etmesi lazım. Ancak bu şekilde İsrail'e bu bir ihtar olur ya da ABD başta olmak üzere bütün Batı ülkelerine ciddi bir anlamda bir uyarı olur. Elbette ki Türkiye şu anda bunun lokomotifliğini yapmaktadır. Son olarak ticaretle ilgili kısıtlamalar da getirilmiştir. Zaten baştan beri var olan kısıtlamalar biraz daha artırılmıştır. Bu konuda Türkiye'nin hassasiyetinin yükselerek devam edeceğini ifade etmek istiyorum. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bütün üyelerinin ortak bir karar alarak İsrail'le ekonomik, kültürel, siyasi bütün ilişkilerini dondurması lazım. Ne zamana kadar? İsrail işgal ettiği Filistin, Gazze topraklarından çekilip katliamlarını durdurana kadar bunun devam etmesi lazım ki ancak netice alınabilsin."

(HABER MERKEZİ)