Derya Unutmaz'dan Mehmet Ceyhan'a: İçiniz rahat olsun

Prof. Dr. Derya Unutmaz, 5. dalga konusunda uyarıda bulunan Mehmet Ceyhan'a yanıt verdi: "Virüs hep bizle kalacak ama böyle dalga dalga boğuşmak zorunda kalmayacağız artık, içiniz rahat olsun."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Enfeksiyon hastalıkları ve bağışıklık sistemi alanında ABD’deki Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nde baş araştırmacı olarak görev yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın koronavirüs salgınında "5 ve 6. dalgaların yaşanacağına" yönelik açıklamasına yanıt verdi. Unutmaz, virüsün hep kalacağını ancak dalga dalga "boğuşmak zorunda olunmayacağını" belirtti. 

Mehmet Ceyhan salgının Türkiye'deki durumunu değerlendirirken "5. ve 6. dalgalar yaşayacağız. Okulların açılmasındaki etkiyi, insanların tatilden dönüp kapalı iş yerlerinde çalışmasının etkisini daha görmedik" ifadelerini kullanmıştı.  

Ceyhan'ın açıklamalarına Twitter hesabından yanıt veren Unutmaz şöyle dedi: "Toplumsal bağışıklığa ulaştıktan sonra önemli dalgalar olmayacaktır. Bakın, deltaya rağmen 1 Temmuzdan beri ülkemiz, okullar açık, aşı karşıtlığı olmasa şimdi normale dönmüştük. Virüs hep bizle kalacak ama böyle dalga dalga boğuşmak zorunda kalmayacağız artık, içiniz rahat olsun."