Dervişoğlu: Özdağ kendisine pazar arayan işportacı gibi

İYİ Parti'nin HDP ile anayasa hazırladığını söyleyen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ı İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Kendisine pazar arayan bir işportacı gibi davranıyor" diye yanıt verdi. İYİ Parti lideri Meral Akşener de hiçbir partiyle anayasa çalışması yapmadıklarını söyledi.

Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Fotoğraf: ANKA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, disiplin süreci başlatılan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’ın açıklamalarına, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında sert yanıt verdi.

Partisinin HDP ile masaya oturup anayasa hazırladığını söyleyen Özdağ için “Göz göre göre yalan söylüyor” diyen Dervişoğlu şöyle devam etti:

"Biz iktidarın büyük yalanlarıyla uğraşıyoruz. Ümit Özdağ’ın küçük ve mide bulandıran yalanlarıyla, vakit kaybedecek durumda değiliz. Ben Ümit beyi hiç böyle görmedim. Kendisine pazar arayan bir işportacı gibi davranıyor. Siyasi alıcısı çıkar mı çıkmaz mı? Onu bilmiyorum. Ama kendisini strateji dehası diye tanımlayan bu arkadaşımızın bence, yaptıkları işi değerlendirebilecek aklı selim arkadaşları vardır."

BERAT ALBAYRAK'A: SOSYAL MEDYA ERGENİ

Dervişoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasını Instagram hesabından açıklayan Berat Albayrak için de şöyle konuştu: "Sosyal medya ergeni haline gelen makam sahipleri, devlet idaresinin ellerinde olduğu gerçeğinden her geçen gün biraz daha uzaklaşıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın, devletteki kritik görevinden istifasını, sosyal medyadaki mesajından öğrendik. Devlet yönettiğini iddia edenlerden bu ciddiyetsizliğe karşı, bir ciddiyet uyarısı gerçekleştirmelerini bekledik. Biri de çıkıp demedi ki burası oyun bahçesi mi? Biri de çıkıp demedi ki bu makam ben oynamıyorum artık diyerek terkedilecek bir makam mıdır? Biri de çıkıp demedi ki biz bu kadar önemli makamı böyle bir ciddiyetsizliğe mi emanet ettik? Hükümet artık aklını başına almalı devlet yönetimini değerler mezarlığına dönüştüren nepotizmin esaretinden kurtulmalıdır."

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA: TAKİPÇİSİYİZ

İYİ Parti'den konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, partinin halktan sakladığı bir gündemi, ajandası, ilişkileri ya da projeleri olmadığı belirtildi. Özdağ’ın iddiaları konusunda ilk ve son kez açıklama yapıldığı belirtilip, "İYİ Parti ve İYİ Parti’yi temsilen hiç kimse, bir başka partiyle anayasa çalışmasına katılmamıştır. Çünkü zaten böyle bir çalışma hiç olmamıştır. İYİ Parti’nin hiçbir yöneticisi, Ak Parti ile gizli ya da açık bir anayasa çalışması yapmamıştır. Önüne geleni FETÖ'cülükle suçlayan iktidar mantığıyla benzeşen, FETÖ'cülük ve FETÖ'cüler iddiası, İYİ Parti’ye asla yapışmayacak bir lekeleme çabasıdır" denildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un İYİ Parti ile ilgili açıklamalarının hatırlatıldığı metinde, "İktidar Partisi’nin grup başkanvekili, sayın Özdağ’ın her açıklaması sonrasında devreye girip, benzer bir üslupla partimize saldırmıştır. Bu açık “iz”in takipçisiyiz. Ancak aynı iktidar partisinin sözcüsü, sayın Özdağ’ın iddialarını kesin bir dille yalanlamıştır. Bilinmelidir ki; İYİ Parti’yi, hem Ak Parti’yle, hem HDP’yle, hem pkk’yla hem de fetöyle birlikte olmakla itham etmenin dayanılmaz hafifliği, aslında psikolojik bir sorunudur. O sorunun çözümü de, siyaset de değil, psikiyatri bilimindedir" ifadeleri kullanıldı.

AKŞENER: AKIL SAĞLIĞINA DİKKAT ETMEK LAZIM

akşener
Meral Akşener, Bilecik'i ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Özdağ'a tepki gösterdi. Esnaf ziyaretlerine İzmir depremi nedeni ile iptal ettiği Bilecik’te devam eden Akşener, bir gazetecinin Ümit Özdağ’ın açıklamaları hakkındaki yorumunu sorması üzerine şu cevabı verdi:
“Biz ne HDP ile ne CHP ile ne Saadet Partisi ile herhangi bir anayasa çalışması yapmadık. Hiçbir arkadaşım, bilgim içinde ya da dışında buna sadece HDP değil, CHP, SP dahil bir anayasa çalışması yapmadık. Ama daha ilginç bir şey var AK Parti ile de anayasa çalışması yapıyormuşuz. Dolayısıyla AK Parti ile de bir anayasa çalışması yapmadık. Bir cümlenin içinde hem AK Parti hem HDP geçtiği zaman hakikaten akıl sağlığına dikkat etmek lazım. Sayın Ömer Çelik bu konuda AK Parti adına bir açıklama yaptı ama ben İYİ Parti Genel Başkanı olarak söylüyorum hiçbir siyasi oluşum, platform, şahıs, kişi, partiyle herhangi bir anayasa çalışmamız yoktur." (ANKA-HABER MERKEZİ)