Dersim'de taksicilerden akaryakıt zamlarına tepki

Akaryakıta üst üste gelen zamlardan şikayetçi olan taksiciler kent merkezinde konvoy yaptı, kontak kapattı. Taksiciler "Dayanacak gücümüz kalmadı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'de taksiciler akaryakıt zamlarına tepki göstermek için konvoy oluşturdu. Kent merkezinde bir araya gelen taksiciler, konvoy halinde korna çalarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası önüne geldi.

Kontak kapatarak açıklama yapan taksiciler adına konuşan Metin Turan, “Akaryakıt pahalılığı artık bizi bitirmiştir. Sesimizin duyulması için burada toplandık, başka da bir amacımız yok” dedi. Taksiciler, kendilerinin yanında durmadığını söyledikleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Şoförler Odası'na da tepki gösterdi. 

Evrensel'in haberine göre taksici Mehmet Turan, “Taksici esnafı olarak tepki göstermek için toplandık. Herkes kendi iradesiyle buraya gelmiştir. Mazot pahalılığı, hayat pahalılığı bizi bitirmiştir. Dayanacak gücümüz kalmamıştır. Mutfağımızdaki tüp 175 lira olmuş, 50 liraya aldığımız un 210 lira olmuş. Ülkeye bir yangın düşmüş ama söndüren yok” diye konuştu.

Zamların herkesi etkilediğini belirten taksiciler “Biz de zam yapmak istemiyoruz ama zamlar bizi buna mecbur bırakıyor. Akaryakıta gelen zam, beni, yolcuyu, işçiyi, memuru ve esnafı etkiliyor.” diye konuştu. (EVRENSEL/DHA)