Dersim’de 'özel harekât polisleri darp etti' iddiası

Dersim’de dün akşam saatlerinde gözaltına alınan Doğukan Gül, özel harekât polisleri tarafından darp edildiğini öne sürerek savcılığa şikâyette bulundu.

Doğukan Gül, serbest bırakılmasının ardından hastaneye giderek darp raporu aldı ve savcılığa şikâyette bulundu.
Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

DUVAR - Dersim Merkez Siheng Mahallesi’nde iddiaya göre bir kafede kavga çıktı ve havaya ateş açıldı. Yaşanan olayın ardından olay yerine intikal eden polis ekipleri, yolda yürüyen Doğukan Gül ve arkadaşlarını, "Siz niye hızlı yürüyorsunuz? Siz misiniz o?" diyerek gözaltına aldı. Sabaha kadar karakolda tutulan Gül, serbest bırakılmasının ardından hastaneye giderek darp raporu aldı ve savcılığa şikâyette bulundu.

Doğukan Gül

'15-20 POLİS ANİDEN SALDIRDI'

Gül yaşadıklarını şöyle anlattı: "Akşam 23.00 civarında Atatürk Mahallesi’nde yürüyordum. Polis araçları gelip yanımda durdu ve beni zorla araca bindirdiler. ‘Sen silah sıkmışsın’ dediler. Karakolda yaklaşık 15-20 özel harekât polisi aniden bana saldırmaya başladı. Beni yere yatırıp silahların dipçikleriyle, tekmelerle vurmaya başladılar. Ondan sonra başka odaya soktular, o odada da bana vurdular; tokat ve yumruk attılar. Üç kişi gittik, onlara bir şey yapmamışlar. İlk karakola ben girdiğim için bana vurdular. Kafenin orada kavga çıkmış herhalde, özel harekât polisleri de kafede oturuyormuş. Havaya 2-3 el ateş etmişler. Biz de silah sesleri duyduğumuz için mecbur hızlı yürümeye başladık. "Siz niye hızlı yürüyorsunuz. Siz misiniz o?’ dediler ve bizi zorla götürdüler. Olayın kesinlikle bizle bir alakası yok." 

 

 

 

Etiketler Dersim darp gözaltı