Dersim’de Newroz alanından çağrı: Haksızlıklara karşı birlik zamanı

Emek ve Demokrasi Platformu Dersim'de Newroz'u Seyit Rıza Meydanı’nda kutladı. Konuşmalarda, barış, kardeşlik ve dayanışma mesajları verildi.

Google Haberlere Abone ol

DERSİM - Dersim’de Newroz kutlamasına HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, HDP MYK Üyeleri Veli Saçılık, Sultan Özcan, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile yurttaşlar katıldı.

Demokrasi ve sosyalizm mücadelesinde hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan etkinlik, Newroz ateşinin yakılmasıyla devam etti.

MAÇOĞLU: EZİLENLERİN HAKLARINA SAHİP ÇIKMA ZAMANI

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, bu yılki Newroz’un her zamankinden daha önemli olduğunu belirterek, “Bütün haksızlıklara karşı, emeğin bütün bileşenlerinin bir araya gelerek ezilenlerin haklarına sahip çıkmasını güçlendirme zamanıdır” dedi.
.

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü ise HDP’ye yönelik kapatma davası ile siyasi yasaklara değinerek, “Yine yasak diyorlar. Sanki bugüne kadar demokrasi ve emek güçleri bunların icazetiyle siyaset yapıyormuş da yasak getiriyorlar. Bunlar Kürt halkına ve Türkiye demokrasi güçlerine düşman. Ölülere dahi yasak getiriyorlar. Bunlarda düşmanlığın bile haddi, hesabı kalmamıştır” dedi. (DUVAR)