Dersim'de korona virüsü vaka sayısı sıfırlandı

Dersim'de korona virüsü vaka sayıları sıfırlandı. İl sağlık müdürü Çağdaş Özdemir, Dersim halkına teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tunceli İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, kentte korona virüs vakası sayısının sıfırlandığını söyledi. Özdemir, şu an hastanelerde aktif korona vakaların olmadığını belirtti.

'3 AYDA VAKALARDA DÜŞÜŞ OLDU'

"İlimizde ilk vaka Nisan 2020'de görüldü. Son 3 ayda vaka sayılarında düşüşler oldu" diyen Özdemir, "Şu anda hastanemizde yatan hasta yok. Ayrıca il merkezi ve ilçelerde de aktif vakamız kalmadı. Bu durum özellikle sağlık çalışanlarını mutlu etti" dedi.

AKTİF VAKA KALMADI

DHA'da yer alan habere göre, Özdemir, vaka sayısının sıfırlandığını belirterek şunları söyledi: “Sürecin ilk başında asıl zorluklardan bir tanesi süreci bilemememizdi. Hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Bu süreçte yaklaşık 200 kişilik filyasyon ekibimiz çalıştı. Son zamanlarda bu sayımız 100'e kadar düştü. İlk vakamız 11 Nisan 2020'de çıktı. 2 yıllık süreç içerisinde zaman zaman, özellikle ilimizin turistik bölge olmasından kaynaklı vakalar yükseldi. Özellikle son 3 aylık süreçte vaka sayısındaki azalmaya birlikte hastanemizde yatan hasta kalmadı. Aynı zamanda 7 ilçemizde ve şehir merkezimizde de aktif vakamız kalmadı. Asemptomatik vaka da görülmemekte. Yine de ekiplerimizle takiplerimizi sürdürüyoruz. Aktif vakamız bulunmamakta. Bu süreçte katkısı olan özellikle sağlık çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan ve duyarlılık gösteren Tunceli halkımıza da çok teşekkür ediyorum. Yaz aylarında da ciddi bir nüfus artışı bizi beklemekte o yüzden vatandaşlarımızın Covid-19’a karşı gerekli tedbirleri almasını istiyoruz." (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler Dersim korona vaka sayı