Dersim'de Kamer Genç anması

Eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, ölümünün 7. yılında Nazımiye ilçesine bağlı Ramazan köyündeki mezarı başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM'nin en renkli simalarından eski CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, ölümünün 7. yılında anıldı.

Genç için mezarının bulunduğu Nazımiye ilçesine bağlı Ramazan köyünde anma töreni düzenlendi.

Törene CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP milletvekilleri Polat Şaroğlu, Ali Şeker, Orhan Sarıbal ve Hüseyin Yıldız da katıldı. 

Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği mesajı okumasının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, konuştu.

“Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçileli neredeyse 9 yıl oldu, Cumhurbaşkanı olarak 409 yurt içi seyahat yapmış. Bazı illere 8, kimi illere 4-5, kimi illere 2-3 defa gitmiş, bir tek Tunceli’ye cumhurbaşkanı olarak hiç ziyarette bulunmamış" diyen Özel, "Alevi açılımı, Alevi çalıştayı yapmak, faturayı ödemekle olmaz. Gönülleri açmakla olur. Bu yalnızlaştırmanın altını burada bir daha çiziyoruz. Kimsenin yapılan bu ayrımcılığa sessiz kalmaması gerektiğini aldanmaması gerektiğini bir kez daha söylüyoruz” ifadesini kullandı.

ANMA TÖRENİNDE DEVLET YOK

Özel şöyle devam etti “Bugün bakıyoruz; anma törenine vali katılmamış, vali yardımcısı yok. Türkiye’de uzun yıllar milletvekilliği yapmış, TBMM Başkanvekilliği yapmış bir siyasetçidir Kamer Genç. Devletin en üst düzeyde burada temsil edilmesi gerekirken maalesef kimse yok. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında halkımız milletimiz tekrar iktidar yaparsa, emin olun anma törenlerine Cumhurbaşkanları gelecek, Cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar gelecek. Herkes burada olacak. O zaman burada devlet olacak." 

 

'KİMSEYİ DIŞLAMAYAN CUMHURBAŞKANI'

Genç'in Dersim topraklarına yakışan biri olduğunu belirten Veli Ağbaba ise şunları söyledi: "Kamer ağabey bugün yaşasaydı en büyük hayali, sevdası ve büyük amacı, 2023'te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhuriyet'i, demokrasiyi, laikliği savunan yani onun çok inandığı ona hep rehber olan Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini ve inancını taşıyan birinin cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmasını isterdi. Dersim'in topraklarında, yoksul bir ailenin çocuğu olarak doğmuş ama kendi emeğiyle, mücadelesiyle, inancıyla, dürüstlüğüyle, namusuyla bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olmuş Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olmasını isterdi. Bizim de en büyük görevimiz Kamer Genç'in bu amacını ve düşüncelerini Türkiye'de hakim kılmak. Sadece kendimiz için değil Türkiye'de yaşayan herkes için tekrar bu devleti ayağa kaldırmak ve kimseyi ayırmayan, dışlamayan herkesle konuşabilen birini cumhurbaşkanı yapmak olacaktır." (HABER MERKEZİ)