Dersim’de 'Gağan' kutlandı

Dersim’de 'Gağan' olarak isimlendirilen geleneksel yeni yıl kutlaması gerçekleştirildi. Kutlamada Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu ve sanatçı Kemal Kahraman konuşma yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DERSİM - Dersim’de halkın 'Gağan' olarak isimlendirdiği geleneksel yeni yıl kutlamaları belediyenin düzenlediği organizasyonla gerçekleştirildi.
Önceki yıllarda açık havada kalabalık şekilde gerçekleştirilen kutlama bu yıl pandemi nedeniyle belediyeye ait araçların sokakta dolaşması ile yapıldı. Araçlara binen ve eski yılı, dünyayı ve yeni yılı temsil figürleri canlandıran oyuncular, müzik eşliğinde oyunlar oynadı. Mahalleleri gezen oyuncular, halkın yeni yılını kutladı.

Kutlamalar nedeniyle merkez Seyit Rıza Meydanı’nda da bir açıklama yapıldı. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, dünyanın kötü geçen bir yılı geride bırakmak üzere olduğunu belirterek, “Önümüzdeki yılın barışa, kardeşliğe ve sağlığa vesile olmasını diliyorum” dedi.
Dersimli sanatçı Kemal Kahraman’ın Gağan'a dair katılımcılara bilgi vermesinin ardından mumlar yakılarak, getirilen lokmalar pay edildi. (DUVAR)