Dersim’de Filistin eylemine engel, Erzurum'da miting

Dersim’de, İsral'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı açıklama yapmak isteyen Dersim Emek ve Demokrasi Platformu'na polis izin vermezken, Erzurum'da Filistin'e destek mitingi düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt - Emrullah Bayrak

DUVAR - İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları Türkiye'nin dört bir yanında protesto edilmeye devam ediliyor. Dersim Emek ve Demokrasi Platformu'nun çağrısıyla Filistin'e gerçekleştirilen saldırıyı protesto etmek için saat 12.30'da Seyit Rıza Meydanı’nda bir araya gelen kitleye, polis tarafından izin verilmedi.

Valilik tarafından öğle saatlerinde duyurulan 5 günlük yasak kararını gerekçe gösteren polis ile platform üyeleri arasında tartışma çıktı.

Erzurum'da da Erzurum Sivil Toplum Platformu, miting düzenledi. 

'SAVAŞA HAYIR' DEMEK YASAKLANAMAZ'

Platform adına kitleye konuşan EMEK Partisi İl Başkanı Ergin Tekin, yasak kararını kınadıklarını belirterek şunları söyledi: "Bugün buraya toplanan arkadaşlara hitaben şunu söyleyelim. Yaşanan bir savaş var ve bu savaşa karşı bir açıklamamiz olacaktı. Yapacağımiz açıklama Valilik tarafından kısıtlanıyor. Diğer yandan başka etkinliklere izin veriliyor. Bu çifte standarti kinadigimizi belirtiyoruz. Açıklamamizi ileriki bir tarihte tekrar yapacağımızı belirtiyoruz."

TUNCELİ VALİLİĞİ'NDEN  1 HAFTA İÇİNDE İKİNCİ EYLEM YASAĞI

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada 24 Ekim günü saat 23.59'a kadar 5 günlük eylem ve etkinlik yasağı getirildiği duyuruldu. Valilik geçen hafta da kent genelinde 15 Ekim günü saat 23.59'a kadar 4 gün süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşü gibi etkinliklere yasak getirildiğini duyurmuştu.

Aynı tarihlerde Rojava'ya düzenlenen operasyon ve Filistin'de yaşananlara ilişkin için açıklama yapmak isteyen kitleye müdahale edilmiş sekiz kişi gözaltına alınmıştı.

Erzurum'da yüzlerce kişi Filistin'e destek mitinginde bir araya geldi. 

'İNSANLIK ONURU KATLEDİLİYOR'

Narmanlı Camii’nde Cuma namazında bir araya gelen topluluk, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından yürüyüşe geçen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İsrail aleyhine sloganlar attı. Katliamın bir an önce durdurulmasını isteyen topluluk, işlenen savaş suçlarının hesabının sorulmasını talep etti.

Yürüyüş, Havuzbaşı Kent Meydanı'nda sona erdi ve burada miting düzenlendi. Erzurum Sivil Toplum Platformu adına basın açıklamasını Abdülkerim Kavaz okudu. Tüm dünyanın gözü önünde insanlık onurunun katledildiğini dile getiren Kavaz, Filistin'de ekmek, su, elektrik, ilaç ve hatta nefes alacak havanın dahi olmadığını vurguladı.