Dersim'de Çakıcı tepkisi: Mafya bozuntularının tehditlerine pabuç bırakmayacağız

Organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdidine Dersim'den tepki geldi. Basın açıklamasında konuşan CHP İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, "Ne partimizin bir üyesi ne bir yöneticisi ne de genel başkanımız, tehditlere pabuç bırakmayacaktır." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DERSİM- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında söylediği "Mafya liderlerini, uyuşturucu kaçakçılarını serbest bırakıp düşünce suçlularını hapsetmekten vazgeçecek misiniz" sözleri sonrası Alaattin Çakıcı tarafından mektupla tehdit edilmesi, Kılıçdaroğlu'nun memleketi Dersim'de protesto edildi.

Merkez Sanat Sokağı’nda konuya ilişkin düzenlenen tepki açıklamasına, CHP İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Baro Başkanı Avukat Kenan Çetin, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bingöl Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

'TÜRKİYE'NİN TOPLUMSAL BARIŞINA TEHDİT'

Katılımcılar adına açıklamayı okuyan CHP İl Başkanı Ali Mustafa Çelik, mafya lideri Alaattin Çakıcı tarafından yapılan tehdit ve hakaretin sadece genel başkanlarına değil, Türkiye’nin toplumsal barışına, devlete, demokrasiye ve halka yapılmış bir tehdit olduğunu söyledi. AKP ve MHP'nin tehdit karşısında sessiz kalmasına tepki gösteren Çelik, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu mermi ile korkutamadılar, suikast girişimi ile korkutamadılar, linç etmeye çalıştılar korkutamadılar, fezleke ile korkutamadılar. Şimdi de mafya bozuntusunun tehdit mektubu ile korkutmaya çalışmaktadırlar" dedi.

'DEMEK Kİ HUKUK REFORMU BUYMUŞ'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da Kanal İstanbul Projesi hakkında söyledikleri için soruşturma açıldığını hatırlatan Çelik, "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olmasını eleştirdiği için hakkında fezleke hazırlanıyor. Yerel mahkemeler Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını tanımıyor ve uygulamıyor. Düşünce açıklayan aydınlar, işini hakkıyla yapan gazeteciler cezaevlerinde tutuluyor. Şimdi de bir mafya bozuntusunun ana muhalefet liderini tehdit ettiği bir noktaya geldik. Demek ki hukuk reformu buymuş” şeklinde konuştu.

Konuya ilişkin tüm devlet yetkilileri ile Cumhuriyet Savcılarına göreve davet ettiklerini dile getiren İl Başkanı Çelik, “Ne partimizin bir üyesi ne bir yöneticisi ne de genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, mafya bozuntularının tehditlerine pabuç bırakmayacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu mafya çete düzenine son verilecektir. Bugüne dek baskılardan, tehditlerden ve saldırılardan korkmadık; bundan böyle de korkmayacağız. Bu ülkeyi mafya düzenine teslim etmeyeceğiz. Buradan Cumhuriyet savcılarını ve devleti göreve çağırıyoruz" ifadelerini kullandı. (DUVAR)