Dersim’de 1 Mayıs Anıtı açıldı

1 Mayıs Anıtı’nın açılışında konuşan Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu, ‘Sömürüsüz bir düzende, insanca yaşamak istiyoruz’ dedi.

Google Haberlere Abone ol

DERSİM - 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında Merkez Demiroluk Meydanı’nda 1 Mayıs Anıtı’nın açılışı yapıldı. Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye başkan yardımcıları ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı açılışta Maçoğlu, 1 Mayıs’ı sistemin yarattığı ağır koşullar içinde karşıladıklarını ifade etti. Pandemi sürecinin bu koşulların en ağırlarından biri olduğunu vurgulayan Maçoğlu “Pandemi ne ilk ne de sonuncu” diye konuştu.

‘HAKLARIMIZI ELDE EDENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM’

Taleplerinin, emeğin sömürülmediği bir düzende insanca yaşanmak olduğunu belirten Maçoğlu şunları söyledi: “Emeğin sömürülmediği, ekonomik kriz ve salgın hastalıkların faturasının halka çıkarılmadığı, kadınlara yönelik şiddet taciz ve tecavüzlerin cezasız kalmadığı ve son bulduğu, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı, sendikal hak ve özgürlüklere dokunulmadığı, düşünceyi ifade etmenin suç olmadığı, bütçenin savaşa değil eğitime ayrıldığı, hiç kimse için din, dil, ırk ayrımının yapılmadığı eşit haklara sahip olduğu, herkese aş herkese iş sağlandığı savaşsız, sömürüsüz bir düzende insanca yaşamak istiyoruz. Tüm bu saydıklarımız bizlerin hakkı. Biz bu hakları elde edene kadar yılmadan, korkmadan mücadele etmeye devam edeceğiz.” (DUVAR)